Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ανακοίνωση της Επιτροπής Κρίσης του καλλιτεχνικού διαγωνισμού φιλοτέχνησης μνημείων για Μακρόνησο και Γυάρο

Η Επιτροπή Κρίσης του καλλιτεχνικού διαγωνισμού φιλοτέχνησης μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την κρίση της σχετικά με τη βράβευση των καταλληλότερων συμμετοχών.

Κατατέθηκαν συνολικά, και για τα δύο νησιά, είκοσι προτάσεις, οι οποίες ήταν στο σύνολό τους ολοκληρωμένες και αποτύπωναν το αίσθημα ευθύνης με το οποίο οι καλλιτέχνες προσέγγισαν το περιεχόμενο του διαγωνισμού. Ολοι οι καλλιτέχνες εργάστηκαν σύμφωνα με τους όρους και το πνεύμα της προκήρυξης, οι προτάσεις τους «συνομιλούσαν» με το χώρο, κάθεμια φώτιζε πλευρές του θέματος.

Ολες οι συμμετοχές ήταν προσεγμένες και αξιόλογες, γεγονός που εκφράστηκε με την τελική βράβευση περισσότερων, από τρεις, συμμετεχόντων για το κάθε μνημείο.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε λεπτομερώς όλες τις προτάσεις και συζήτησε επ' αυτών στις τρεις πολύωρες συνεδριάσεις της, κατέληξε στην απονομή των βραβείων ως εξής:

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ:

Το 1ο βραβείο: «Ανάθεση του έργου και συμβολική αμοιβή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 ευρώ)» απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», πρόταση του γλύπτη Μάρκου Γεωργιλάκη.

Το 2ο βραβείο: «Συνδρομή δύο (2) χρόνων για όλες τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΟΥΣΙΑΣ», πρόταση του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, και στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΜΑΝΑ», πρόταση του γλύπτη Βασίλη Δωρόπουλου.

Το 3ο βραβείο: «Συνδρομή ενός (1) χρόνου για όλες τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», πρόταση του γλύπτη Κώστα Αργύρη, και στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΩΚΕΑΝΟΣ», πρόταση του γλύπτη Ευθύμη Σιάτρα.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΑΡΟ:

Το 1ο βραβείο: «Ανάθεση του έργου και συμβολική αμοιβή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 ευρώ)» απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΡΩΓΜΗ», πρόταση του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά.

Το 2ο βραβείο: «Συνδρομή δύο (2) χρόνων για όλες τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" αυτής της περιόδου» απονέμεται εξίσου στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΧΑΛΑΣΜΑ», πρόταση του γλύπτη Αγγελου Βλάσση, και στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΟΥΡΑΝΟΣ», πρόταση του γλύπτη Ευθύμη Σιάτρα.

Το 3ο βραβείο: «Συνδρομή ενός (1) χρόνου για όλες τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" αυτής της περιόδου» απονέμεται στη συμμετοχή με το ψευδώνυμο «ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ», πρόταση του γλύπτη Βασίλη Δωρόπουλου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες που εμπνεόμενοι από τους αγώνες του λαού και την ιστορία του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν έτσι στην επιτυχία του διαγωνισμού.

Με δεδομένο τον χαρακτήρα του διαγωνισμού ως καλλιτεχνικού, δικαίωμα ένστασης (γραπτώς) έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τυπικούς και μόνο λόγους εντός πέντε (5) ημερών από την πρώτη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Η εξέταση των ενστάσεων θα γίνει από την επιτροπή του άρθρου 3 της προκήρυξης.

Σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη και με σκοπό την προβολή της όλης προσπάθειας των διαγωνισθέντων, θα ακολουθήσει έκθεση με όλα τα στοιχεία των μελετών - συμμετοχών, σε χρόνο και τόπο που θα δημοσιευτεί στον Τύπο και θα κοινοποιηθεί στο ΕΕΤΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενημέρωση των μελών του. Υπενθυμίζεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των διαγωνιζομένων που δεν βραβεύτηκαν, να εμφανιστούν στην έκθεση με το ψευδώνυμο ή με το πραγματικό τους όνομα. Για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση με το πραγματικό τους όνομα, χρειάζεται να αποστείλουν ταχυδρομικώς επιστολή (στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με την ένδειξη για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό - 100 χρόνια ΚΚΕ), εντός πέντε (5) ημερών από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στην οποία να δηλώνουν το ψευδώνυμο, το πραγματικό τους όνομα και την επιθυμία τους να εκτεθούν με αυτό. Για όσους δεν στείλουν τέτοια δήλωση, ως δεδομένη εκλαμβάνεται η επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην έκθεση των μακετών με ψευδώνυμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ