Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Η οργάνωση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή τη χώρας μας σε αυτούς, συζητήθηκαν στη σύσκεψη μαζικών φορέων που συγκάλεσε το βράδυ της Τρίτης 30/10 η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων, συνδικάτων, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).

Μιλώντας στη σύσκεψη η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εγκατάσταση των εξελιγμένων αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τύπου MQ-9 «Reaper» (Θεριστής), σημειώνοντας τις δυνατότητες που έχουν, καθώς και ότι «είναι εδώ και θα μείνουν».

«Αυτό σημαίνει ότι η 110 Πτέρυγα Μάχης ενδέχεται να μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση», σημείωσε, τονίζοντας ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτιά να υπάρχει τέτοια βάση στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, έχοντας δυνατότητα να μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες της».

Υπογραμμίζοντας, στη συνέχεια, ότι ο λαός της Λάρισας δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, που δρομολογούν κινδύνους για την περιοχή, αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται.

Σε πρώτη φάση έχει ετοιμαστεί κείμενο υπογραφών που θα διακινηθεί πλατιά από τους φορείς.

Επίσης, την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, με ομιλητή τον Θ. Παφίλη, Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Ακόμα, στις 17 Νοέμβρη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συνδιοργανώσουν την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ