Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση με θέμα «Η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ στην περιοχή των Σερρών» διοργανώνει η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, το Σάββατο 3 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μπροσούρα - έκδοση της ΤΟ Σερρών, για τη δράση του Κόμματος στην περιοχή από το 1918 έως και σήμερα. Θα παρουσιαστεί επίσης μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στους αγώνες των λιγνιτωρύχων της δεκαετίας του '30, ενώ θα υπάρχει και έκθεση για την Ιστορία του Κόμματος στην περιοχή.
  • Η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε εκδήλωση με θέμα «Ενέργεια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Με παρουσίαση του Λευκώματος για τα 100χρονα του ΚΚΕ ξεκινούν την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018 οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας του Κόμματος. Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., το Λεύκωμα θα παρουσιαστεί στον δημοτικό κινηματογράφο «Αστέρας», στην οδό Ασκληπιού 4, Νέα Ιωνία.
  • Διήμερο εκδηλώσεων για τα 100χρονα του ΚΚΕ διοργανώνουν οι ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Και τις δύο μέρες θα παρουσιαστεί μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες της Καλαμαριάς». Αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό ο Βικέντιος Αντωνάκης, μέλος της ΤΕ Κεντροανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας. Το πρωί του Σαββάτου θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα στα πρώην γραφεία της Ασφάλειας στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, προς τιμήν των αλύγιστων της ταξικής πάλης.
  • Η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ προγραμματίζει σειρά δράσεων στο νησί το διάστημα 3 - 10 Νοέμβρη, με πρώτη την έκθεση της συλλογής «Τα αγριολούλουδα» του Γιώργη Βαρλάμου, στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Πάρου (η Πάρος είναι η γενέτειρα του Γ. Βαρλάμου). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Νοέμβρη. Ωρες επίσκεψης: 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org