Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Συνεχίζεται η έρευνα των ανακριτών

Τον Μισέλ Ζοσεράν, πρώην στέλεχος της «Thales» (προμηθεύτριας εταιρείας στην υπόθεση με τις φρεγάτες, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου), θα εξετάσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτικές αρχές. Ο Ζοσεράν θα κληθεί να αναπτύξει στις ελληνικές δικαστικές αρχές τις καταγγελίες που είχε κάνει παλιότερα για μίζες σχετικά με τις φρεγάτες το 2002 - 2003. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν συνεκτιμηθεί από τις ελληνικές αρχές, στην έρευνα για τον πρώην υπουργό.

Η έρευνα επίσης συνεχίζεται με την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλ. Ζαμανίκα και τον επίκουρο Γ. Ευαγγέλου να ερευνούν τους δρόμους του «μαύρου» χρήματος, με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, προς τη Γαλλία (ο πρώην υπουργός διατηρεί και τη γαλλική υπηκοότητα, διατηρώντας και εκεί λογαριασμούς), το Βέλγιο, την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες (η «Aegean Blue» στην οποία έχει πωληθεί το ακίνητο της Σύρου - που εμπεριέχεται σε δικογραφία στη Βουλή - είναι αμερικανικών συμφερόντων), την Ολλανδία (όπου έχει έδρα η «Thales»). Σημαντική, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η συνδρομή προς τους ανακριτές της κυπριακής Αρχής για το Ξέπλυμα, της ΜΟΚΑΣ, ως προς το σκέλος των off shore του άλλοτε αντιπροσώπου της «Thales» στην Ελλάδα, Χ. Μπεκατώρου (έχει πεθάνει).

Οι δικαστικές αρχές περιμένουν τη Βουλή, η οποία καλείται να εξετάσει τη διάπραξη τυχόν αδικήματος παθητικής δωροδοκίας από τον Γ. Παπαντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ