Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατικά «ατυχήματα» σε Αρτα και Λάρισα

Τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στη μονάδα της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αμβροσιάδης», που βρίσκεται στα όρια των νομών Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αρτας. Συγκεκριμένα, εργαζόμενος που δούλευε ως βοηθός ηλεκτρολόγου υπέστη στις 3/10 ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι το εργοστάσιο λειτουργεί μόνο με βοηθό ηλεκτρολόγου, χωρίς να υπάρχει επιβλέπων ηλεκτρολόγος, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπενθυμίζει ότι στην απεργία των εργαζομένων πριν από ενάμιση μήνα χρειάστηκε μόνο μισή ώρα για να φτάσει η αστυνομία, ενώ όταν πρόκειται για τον έλεγχο των όρων λειτουργίας του εργοστασίου οι αρμόδιοι κρατικοί μηχανισμοί δεν δείχνουν την ίδια... ευαισθησία. Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους για ΣΣΕ και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καθώς εργαζόμενος τραυματίστηκε την ώρα της δουλειάς σε συσκευαστήριο ξηρών καρπών, στη Νέα Λεύκη Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο, επισημαίνει την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες εντατικοποίησης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org