Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με αιτήματα για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όσων δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Στην Αθήνα, το πρωί, έγινε συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ στη συνέχεια με πορεία που πέρασε από το Μαξίμου και τη Βουλή, οι εργαζόμενοι από μία σειρά νοσοκομεία της Αττικής κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Υγείας. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με συνθήματα όπως «Η ανάπτυξή τους τσακίζει την Υγεία, δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία».

Στην πορεία ενσωματώθηκαν και οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που πραγματοποίησαν στάση εργασίας σε όλη τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στα Επείγοντα, από κοινού με άλλους μαζικούς φορείς.

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας. Εκεί, με σαφή ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου και της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ αποκλείστηκαν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και τα Σωματεία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στη Θεσσαλονίκη, τα Σωματεία Εργαζομένων από τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από τους συμβασιούχους που απασχολούνται στα νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ και απαιτούν την ανανέωση των συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή εργασία. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου έδωσε γενικόλογες απαντήσεις και αρκέστηκε στο να μεταβιβάσει τα αιτήματά τους. Οι συμβασιούχοι μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα αποφασιστούν σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν.

Ανάλογες κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, με συγκέντρωση στο νοσοκομείο, και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ