Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ»
Αντεργατικά σχέδια με όχημα την «εποχικότητα»

Τα αντεργατικά σχέδια πίσω από το αίτημα της επιχείρησης «Κύκνος ΑΕ» να χαρακτηριστεί «εποχική» καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Ηλείας η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με την παραγωγή, εμπορία και συντήρηση ντοματοπολτού, λαχανικών και κομπόστας φρούτων, έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα, αναγνώρισής της ως «εποχικής», στο δήμο Ηλιδας.

Η εταιρεία έχει μερικές δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν όλο το χρόνο, ενώ εκατοντάδες εργάζονται εποχικά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Οπως εξηγεί η Ομοσπονδία, στόχος είναι να ανοίξει μέσα από το καθεστώς της εποχικότητας ο δρόμος ώστε «να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) και να μετατρέψει το ασφαλιστικό ένσημο σε εργόσημο του ΟΓΑ». Η εξέλιξη αυτή «θα σημάνει το μεγαλύτερο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», θα επιφέρει πλήγμα τόσο στο ύψος των συντάξεων όσο και στις παροχές ασθενείας που έχουν κάθε εργαζόμενος και τα μέλη της οικογένειάς του που ασφαλίζει.

«Η ζωή μας δεν είναι εποχική, ούτε και οι ανάγκες μας», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία. Καλεί το επιχειρησιακό Σωματείο, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, «να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, να καλέσει το σύνολο των εργαζομένων, και αυτούς που δεν είναι σήμερα στη δουλειά, και να πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org