Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη Ναυπηγική Βιομηχανία

Πρωτοβουλία σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και τα προβλήματα των εργαζομένων αναλαμβάνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καλώντας σε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) και Σκαραμαγκά («Τρίαινα»).

Το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στις εξελίξεις στα Ναυπηγεία, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση στη Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας μας είναι σε κομβικό και πολύ κρίσιμο σημείο όσον αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων». Υπογραμμίζει ότι την ώρα που μεγάλα μονοπώλια θέλουν να βάλουν στο χέρι τα Ναυπηγεία, «οι μισοί εργαζόμενοι του κλάδου (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη) μαστίζονται από τη χρόνια ανεργία και οι άλλοι μισοί (Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά) μαστίζονται από την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους αύριο, σε όποια διάδοχη κατάσταση».

Το Συνδικάτο καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης στο Μέταλλο με αυξήσεις για όλους. Κανείς κάτω από 751 ευρώ. Κανείς χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανεξάρτητα από το χώρο εργασίας, την ειδικότητα, την εργασιακή σχέση. Αμεση εξασφάλιση της εξόφλησης των δεδουλευμένων είτε από τους σημερινούς εργοδότες είτε από την όποια διάδοχη κατάσταση. Κατάργηση όλων των «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Νομοθετική παρέμβαση ώστε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε κάθε είδους καθεστώς εκκαθάρισης. Να κηρυχτεί από την κυβέρνηση άμεσα υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών που έχουν υπογράψει το Συνδικάτο και η Ενωση Εργοδοτών στη Ναυπηγοεπισκευή από το Νοέμβρη του 2017.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org