Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Οχι σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες εργατικά σωματεία απαιτώντας τη διενέργεια καθαρού, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Τη διενέργεια ενός καθαρού, απαλλαγμένου από τους νόθους αντιπροσώπους, συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων (ΕΚΝΤ) διεκδίκησαν αγωνιστικά χτες οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στην περιοχή, πραγματοποιώντας μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης. Με την κινητοποίηση αυτή, που αποτελεί συνέχεια των δυναμικών αγωνιστικών παρεμβάσεων που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα να αποτύχουν οι προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να οργανώσει ένα συνέδριο νοθείας, απαίτησαν εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων. Ταυτόχρονα καταδίκασαν την απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων για διορισμό διοίκησης αποτελούμενης από τους πρωτεργάτες της νοθείας!

Η συγκέντρωση που οργάνωσαν τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών και Βοηθών Λογιστών ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία προς τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Λιατίφης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Τρικάλων, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε: «Η μάχη που δίνουμε αυτούς τους μήνες στο ΕΚΝΤ δεν είναι για τις πλατιές καρέκλες. Αυτές τους τις χαρίζουμε! Είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας. Είναι μια μάχη για να είναι το ΕΚΝΤ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά (...)

Το ταξικό κίνημα στην περιοχή μας ήταν αυτό που έδωσε διέξοδο, άνοιξε το δρόμο για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς (...) Οι δυνάμεις και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι αυτά που δίνουν ζωή στο ΕΚ, λειτουργούν τα γραφεία τους, συντονίζουν από εδώ τις παραπάνω δράσεις τους».

Ο ομιλητής κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης τα σωματεία του ΕΚΤ, κάθε αντιπρόσωπο και τίμιο συνδικαλιστή που ανησυχεί γι' αυτές τις εξελίξεις, κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο που έχει διάθεση ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση να πάρουν θέση. «Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φραγμό σ' αυτήν την πολιτική είναι η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία οργανώνοντας την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι η αστυνομία απευθύνθηκε στην προσωρινή διοίκηση του ΕΚΝΤ και καλεί σε απολογία εργαζόμενους που αντιστάθηκαν και απέτρεψαν ένα νόθο συνέδριο τον Ιούνη 2018. Οπως είπε, «η παρέμβαση της αστυνομίας έχει τη σφραγίδα της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δηλαδή της ΠΑΣΚΕ, που και τότε ύστερα από αίτημά της ήταν η παρουσία της μέσα στο χώρο του ΕΚ. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι' αυτές τις ενέργειες και τις όποιες ανακρίσεις προχωρά η αστυνομία, για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πώς να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία από το κράτος και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβουν το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Οσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org