Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μόνιμα και σαρωτικά τα νέα μέτρα

Την προπαγανδιστική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις εντείνει η κυβέρνηση για να επιβάλει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στόχο έχουν να καταργήσουν και τα τελευταία εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και πρέπει να πάρουν απάντηση, με την ένταση των ταξικών αγώνων
Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στόχο έχουν να καταργήσουν και τα τελευταία εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και πρέπει να πάρουν απάντηση, με την ένταση των ταξικών αγώνων
Το μόνιμο χαρακτήρα των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί και επιταχύνει η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «η επόμενη τριετία θα είναι μια τριετία ανατροπών», που θα περιλαμβάνει «μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για την αναδιάρθρωση του κράτους, την αναθέρμανση της οικονομίας, τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να συγκαλύψει τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα των προωθούμενων ανατροπών, η κυβέρνηση βαφτίζει προκλητικά αλλαγές «προς όφελος του Ελληνα πολίτη» μέτρα όπως η αύξηση της έμμεσης φορολογίας, η μείωση των μισθών, το παραπέρα τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές μέσα στο 2010, εκβιάζοντας μάλιστα τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων, επανέλαβε και ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε την Τετάρτη για τη γιορτή των Θεοφανίων.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2010 «χρονιά ανατροπών, μεγάλων αλλαγών». Δημαγωγώντας προκλητικά, προσπάθησε να παρουσιάσει την επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και στα εναπομείναντα δικαιώματα σαν φιλολαϊκές δήθεν αλλαγές, που στόχο έχουν να βάλουν τα «θεμέλια για ένα κράτος που θα διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη και ευνομία, θα προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη», γι' αυτό και «θα χρειαστούν όλοι να βοηθήσουν, αλλά είμαι αισιόδοξος». Απέδωσε μάλιστα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα πλατιά λαϊκά στρώματα όχι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά στο «παρασιτικό κατεστημένο» και στις «κατεστημένες αντιλήψεις», που υποβάθμισαν και απαξίωσαν τις δυνατότητες της χώρας.

Η προπαγάνδα για την παραπλάνηση του λαού, που συνοδεύει την επιβολή των μέτρων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έγινε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή υπουργών (Ραγκούσης, Ρέππας, Πεταλωτής, Γερουλάνος) και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μ. Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Γ. Πεταλωτή, το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν «οι προοπτικές και η ενίσχυση» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και η λειτουργία άλλων «ανεξάρτητων» αρχών και του ΕΣΡ.

Χωρίς καθυστέρηση προωθείται και το σύνολο των αντιδραστικών διοικητικών αλλαγών, που στόχο έχουν την καλύτερη προσαρμογή του κράτους στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων και τη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την Κυριακή «θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα "Νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή διοίκηση"», το γνωστό «Καποδίστρια 2». Παράλληλα, προχωράει και η διαδικασία σύνταξης και ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, ο Γ. Πεταλωτής άφησε ξανά όλες τις πόρτες ανοιχτές, λέγοντας ότι - μέχρι στιγμής - «δεν υπάρχει καμία εισήγηση για αύξησή του». Δήλωση που μεταφράζεται ότι τέτοια πρόταση μπορεί να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «άσπρο μαύρο» για να εξωραΐσει τη βαρβαρότητα(2011-03-02 00:00:00.0)
Τρομοκρατία και τερτίπια για να υφαρπάξει ψήφους(2010-10-02 00:00:00.0)
Νέο πετσόκομμα στις υποτυπώδεις κοινωνικές δαπάνες(2010-09-01 00:00:00.0)
Εναλλάσσει τους εκβιασμούς με την κοροϊδία(2010-06-11 00:00:00.0)
Φτιάχνει κλίμα για το επόμενο αντιλαϊκό «πακέτο»(2010-05-26 00:00:00.0)
Εξοργιστική επίθεση και προπαγάνδα(2010-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ