Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάτι που μας αφορά όλους... ;

Αν το καλοπροσέξατε, τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης, κάποιοι ...επώνυμοι δημοσιογράφοι - τσιράκια διαφόρων ομάδων του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για τη φοροδιαφυγή, εμείς φταίμε για τα χαμηλά έσοδα του κράτους, εμείς φταίμε για τα επιδόματα που ισχύουν στους μισθούς του δημοσίου και άλλα παρόμοια.

Θα πείτε, κατανοητός ο βρώμικος ρόλος τους, αφού το μόνο που επιδιώκουν είναι να στρώσουν το έδαφος για τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχει βάλει στο τραπέζι το ΠΑΣΟΚ.

Ναι, αλλά και οι εργαζόμενοι (που το πολύ-πολύ φταίνε επειδή ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) καλό είναι να γνωρίζουν ότι παρόμοιες μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού του λαού και αντίστοιχες προσπάθειες ενοχοποίησης των πολλών, για τα αποτελέσματα που επιφέρει σε ολόκληρη την κοινωνία η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, δεν είναι ούτε καινούριες, ούτε ακούγονται για πρώτη φορά.

Οι σημερινοί «αστέρες» της δημοσιογραφίας σερβίρουν ξαναζεσταμένα φαγητά που άλλοι, εδώ και ...δεκαετίες, έχουν ετοιμάσει. Αν, μάλιστα, ένας από αυτούς τους κυρίους που χτες ήταν πρώτο τραπέζι πίστα, εκτοξεύοντας μύδρους για την κοινωνική ευθύνη που έχουν οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι που ανέχονται τη φοροδιαφυγή, ήξερε κάτι περισσότερο για την ιστορία της φοροδιαφυγής, θα γνώριζε ότι ήδη το 1961, το «ΒΗΜΑ», με πρωτοσέλιδη παρέμβασή του χαρακτήριζε την φοροδιαφυγή ως «ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ» και ...εξηγούσε:

«Εις την τεράστιαν διόγκωσιν της φοροδιαφυγής κύριος παράγων βεβαίως είναι η πλημμελής οργάνωσις της οικονομίας, που δεν επιτρέπει τον πλήρη και απόλυτον έλεγχό της από τας κεντρικάς αρχάς. Είναι επίσης το χαμηλόν επίπεδο της φορολογικής συνειδήσεως που είναι συνάρτησις της γενικοτέρας κοινωνικής και οικονομικής υποαναπτύξεως της χώρας μας».

Αυτά έλεγαν πριν από 50 χρόνια, τα ίδια ακριβώς αναμασούν σήμερα, πανομοιότυπη θα είναι η αντίδρασή τους στο μέλλον, αν και εφόσον ο λαός, τους επιτρέψει - και για όσο τους επιτρέπει - να βρίσκονται στην εξουσία, αναπαράγοντας το σύστημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πώς... επατάχθη!(2013-01-19 00:00:00.0)
Φορολογική πολιτική σε αντιλαϊκή τροχιά(2009-09-20 00:00:00.0)
Ως πότε θα μας «δουλεύουν»;(2006-02-23 00:00:00.0)
Τα καταργούμενα...(2005-07-28 00:00:00.0)
Το πρώτιστο χρέος τους(2004-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ