Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Να πληρώσει τώρα τα δεδουλευμένα ο Αγούδημος

Ερώτηση για τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους της ναυτιλιακής GA FERRIES, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Από πρόσφατη κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας
Ερώτηση για τους 40 εργαζόμενους στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας GA FERRIES που παραμένουν απλήρωτοι κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου, προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Απλήρωτοι είναι οι 40 εργαζόμενοι στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας GA FERRIES, συμφερόντων Γεράσιμου Αγούδημου. Στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα και το Δώρο Χριστουγέννων, ενώ ο εργοδότης δεν έχει καταβάλει τις εισφορές του επικουρικού τους ταμείου ΤΕΑΠΤ (ΤΑΝΠΥ) από το Δεκέμβρη του 2008. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας του Πειραιά, καθώς και σε μηνύσεις κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας και του ιδίου του εφοπλιστή Γερ. Αγούδημου.

Ο εφοπλιστής Αγούδημος μόνο τη δρομολογιακή περίοδο 2008-2009, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έβαλε στα θησαυροφυλάκιά του, από επιδοτήσεις, για να έχει εν πλω τα υπερήλικα και υποσυντήρητα πλοία του, περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ "ζεστό χρήμα". Λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τις τσέπες των φορολογούμενων εργαζομένων.

Από το 2003 έως το 2008 οι επιδοτήσεις που πήρε υπολογίζονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα από τη δρομολόγηση των τριών πλοίων του και συγκεκριμένα τα: "ΜΑΡΙΝΑ", "ΡΟΔΑΝΘΗ" και "ΝΤΑΛΙΑΝΑ", κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, υπολογίζεται με βάση τα εισιτήρια που "έκοψε" ότι "έβγαλε" 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία δεν πλήρωσε τις οφειλές της προς τρίτους και οι προμηθευτές της προχώρησαν σε κατάσχεση του ακτοπλοϊκού της στόλου.

Ο εφοπλιστής έχει απλήρωτους και τους ναυτεργάτες, των οποίων οι μισθοί και οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν μέσω ΝΑΤ, μετά από μακράς διάρκειας κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας βρίσκονται εδώ και μήνες σε εργασιακή ομηρία, αφού δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας και η εταιρεία δεν καταγγέλλει επίσημα τις συμβάσεις τους. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν και τις αποζημιώσεις τους.

Το συνολικό ποσό από μισθούς και Δώρο Χριστουγέννων που οφείλει στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 271.513,75 ευρώ. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεών τους ανέρχεται σε 1.062.373,89 ευρώ. Συνολικά οφείλονται στους εργαζόμενους 1.333.887,64 ευρώ».

Με βάση τα παραπάνω, οι αρμόδιοι υπουργοί ρωτώνται για το ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις τους και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ