Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΙΟ: «Ακολουθώντας τη γραμμή "δεν υπάρχουν σκληρά ή μαλακά μέτρα αλλά δίκαια ή άδικα" η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απορροφήσει το πρώτο κύμα αντιδράσεων που θα συναντήσει στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σαφείς τις προτεραιότητές της αλλά και το πώς θα τις επιτύχει. Και να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στους πολίτες για την αναγκαιότητα των μέτρων χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της - να λέει δηλαδή ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Προφανώς με μία προϋπόθεση που όλο αυτό τον καιρό δεν έχει σταματήσει να υπογραμμίζει και ο Πρωθυπουργός: ότι οι θυσίες θα γίνουν με δίκαιο τρόπο και πάντως όχι εις βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων!». (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙ: «Το άμεσο ερώτημα είναι: Ποιοι θα πληρώσουν για να εξοικονομηθούν τα 5 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012; Η απλή απάντηση είναι: Τα συνήθη θύματα κάθε λιτότητας, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν υποστεί τις λιτότητες της τελευταίας εικοσαετίας. Η συνταγή, λοιπόν, είναι γνωστή: άνοδος της έμμεσης φορολογίας, καθήλωση έως και μείωση αποδοχών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Εχει ήδη μελετηθεί η αύξηση κατά 2 ή 3 μονάδες ακόμη των συντελεστών του ΦΠΑ. Και έχει υπολογιστεί ότι με κάθε μία μονάδα αύξησης του ΦΠΑ θα εισπράττει το Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα ποσά ως τα 5 δισ. ευρώ, κατά την κοινοτική υπόδειξη, θα πρέπει να καλυφθούν με περικοπές δαπανών, δηλαδή με ψαλίδι στις αποδοχές». (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ: «Ολες οι θεωρίες περί αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από τη διανομή επιδομάτων, βοηθημάτων και αυξήσεων ήταν απλώς μια αφελής συζήτηση για αφελείς ψηφοφόρους». (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ