Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βασικό στήριγμα στη γενικευμένη επίθεση

«Ελπιδοφόρα» κρίνονται τα ταξικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση

Ανοικτά ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη των νέων αντιλαϊκών μέτρων η ηγεσία της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα προσφέρει πλήρη στήριξη και συναίνεση στην κατεύθυνση αυτή. Επιχειρώντας να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, η ηγεσία της ΝΔ διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι αναπόφευκτα, καλώντας την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα «πλήρες εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» και να «απεγκλωβιστεί από τις δημαγωγικές προεκλογικές υποσχέσεις της».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έσπευσε να χαιρετίσει την «προσγείωση» της κυβέρνησης στη σκληρή πραγματικότητα, με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν την Τετάρτη για επίσπευση της αντιλαϊκής επέλασης, πλειοδοτώντας στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

«Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του υποχρεώθηκαν, μετά από περιπλανήσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια τριών μηνών, να "προσγειωθούν" στη σκληρή πραγματικότητα των υπαρκτών προβλημάτων της οικονομικής κρίσης, έστω και μετά από υπαγόρευση των Βρυξελλών», τόνισε ο Π. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η τριετής πλέον δημοσιονομική προσαρμογή επιβάλλει στην κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τις δημαγωγικές προεκλογικές της υποσχέσεις και να χειριστεί, επιτέλους, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας».

Δίνοντας το παράδειγμα στην κατεύθυνση αυτή, η ηγεσία της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση πρώτον, «να παρουσιάσει και να εφαρμόσει άμεσα ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, τριετούς διάρκειας, με συγκεκριμένα μέτρα, που θα έχουν μελετηθεί προσεκτικά και θα έχουν κοστολογηθεί» και δεύτερον, «να ανταποκριθεί, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, στα μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής, που υπέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ώστε το πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που - ούτως ή άλλως - θα εφαρμοστεί, να μην οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ασφυξία».

Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σε δήλωση που έκανε την ημέρα των Θεοφανίων στην Πύλο, δε δίστασε να εκφράσει την άποψη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ελπιδοφόρα. «Η οικονομία έχει ανάγκη από οξυγόνο ελπίδας και ελπίζω τα μέτρα, τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, να αποδειχθούν ότι είναι προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε με νόημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ευέλικτη» διαχείριση της κρίσης με σφαγμένο το λαό(2012-08-01 00:00:00.0)
Φουλ στήριξη στην κυβέρνηση για τσάκισμα του λαού(2012-01-17 00:00:00.0)
Ψευτοαντιπολίτευση για να κρύψει τη σύμπλευση(2011-03-30 00:00:00.0)
Πλήρη στήριξη στο σύνολο των αντιδραστικών μέτρων(2010-01-05 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση(2008-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ