Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10568

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Επιταχύνει και βαθαίνει την αντιλαϊκή επίθεση
  • Κατευθύνσεις για εφαρμογή σε βάθος τριετίας της αντιλαϊκής θύελλας που περιλαμβάνεται στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» έδωσε χτες ο πρωθυπουργός.
  • ΚΚΕ: Ο λαός μπορεί να την αποκρούσει μόνο αν ξεσηκωθεί και χρησιμοποιήσει αποφασιστικά την οργανωμένη του αγωνιστική δύναμη.

ΣΕΛ.  7

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ βορά για υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Επιχειρούν την πλήρη αποσύνδεση σπουδών και πτυχίου από το επάγγελμα, που αποτελούσε εδώ και καιρό απαίτηση της πλουτοκρατίας, στόχευση της ΕΕ και προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκβιάζοντας με το δίλημμα: ανεργία ή προσωρινή, ελαστική, κακοπληρωμένη εργασία

Η Διά Βίου Μάθηση που εξήγγειλε η κυβέρνηση και η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36/05 ισοδυναμεί με ουσιαστική αναγνώριση των ψευτοκολεγίων. Θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τους νέους στην εκπαίδευση και στα εργασιακά δικαιώματα όλων των σημερινών και αυριανών εργαζομένων. Προωθεί μια «σούπα» σπουδών και πτυχίων και διαμορφώνει ένα σύστημα πιστοποίησης που αναγκάζει τους εργαζόμενους σε ένα διαρκές κυνήγι δεξιοτήτων και ψευτοκαταρτίσεων εκβιάζοντάς τους με το δίλημμα: ανεργία ή προσωρινή, ελαστική, κακοπληρωμένη εργασία. Ετσι θα δεχτούν ακόμα πιο ισχυρό πλήγμα οι νέοι και οι εργαζόμενες, αφού πλήττεται καίρια το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Στόχος αυτών των αντιδραστικών αλλαγών είναι η πλήρης εναρμόνιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενιαίου αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης, η λαϊκή αντεπίθεση για το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  17

Ληστεύουν το λαό

Η κυβέρνηση δρομολογεί αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων προετοιμάζοντας το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», οι στόχοι του οποίου θα ενισχύσουν τα μέγιστα το κεφάλαιο. Βασικές επιδιώξεις η μείωση των ελλειμμάτων, που σημαίνει γεμάτα κρατικά ταμεία για γενναίες ενισχύσεις των επιχειρηματιών για επενδύσεις, σε συνδυασμό με δραστικές περικοπές σε τομείς της λεγόμενης κοινωνικής πολιτικής και δημιουργία φτηνών εργατών για μεγαλύτερη κερδοφορία. Πυρήνας του «Προγράμματος Σταθερότητας» είναι η «εισοδηματική πολιτική» για τον δημόσιο τομέα με πάγωμα μισθών, περικοπή επιδομάτων, (είναι πιλότος και για τον ιδιωτικό τομέα). Επιβάλλεται αύξηση φορολογίας εισοδήματος, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα, στα ποτά, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών. Περιλαμβάνει ακόμη μείωση συντάξεων, παροχών Υγείας - Πρόνοιας, άρα και εμπορευματοποίησης, καθώς και ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση υπηρεσιών, επομένως νέα πεδία κερδοφορίας. Πρόκειται για σφαγή του λαϊκού εισοδήματος. Η συνδιαμόρφωσή του με κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι διαβουλεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Είναι ληστεία του λαού. Η ΝΔ δεσμεύτηκε να βάλει πλάτες για να περάσουν τα μέτρα. Στην ίδια ρότα και οι εργοδοτικές κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Για την εργατική τάξη, το λαό είναι μονόδρομος ο ενιαίος ξεσηκωμός. Να ματαιώσουν την αντιλαϊκή έφοδο, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών τους.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ερχονται «Καποδίστριας» και νέος εκλογικός νόμος

ΣΕΛ.  7
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Εργαλεία για την οργάνωση στους τόπους δουλειάς

ΣΕΛ.  12
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης και το ΚΚ Ισραήλ

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ