Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το δίκιο του εργάτη

Πολύ γρήγορα βγήκαν αληθινές οι προεκλογικές - και όχι μόνο - προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι έρχεται αντιλαϊκή «θύελλα». Δεν πρόκειται για μαντεία και μεταφυσική, αλλά για πολύ καλή γνώση της ουσίας του προβλήματος. Την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση υλοποιεί απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική που είχε χαράξει, υιοθετήσει, δηλώσει και πριν τη μετεκλογική ερμηνεία της οικονομικής κατάστασης της χώρας με όρους προαναγγελθέντος «ναυαγίου». Σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε πολιτική μπροστά στις αναμενόμενες ή μη οικονομικές «πραγματικότητες» που προέκυψαν τάχα ξαφνικά και απροειδοποίητα. Αντιθέτως, σε απόλυτο συγχρονισμό με την ΕΕ και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οικονομικούς οργανισμούς, το ντόπιο κεφάλαιο και τους αφεντάδες της πληροφόρησης, βρήκε την ιδανική ευκαιρία για να εφαρμόσει τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της, ελπίζοντας σε λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις και φροντίζοντας γι' αυτό τρομοκρατώντας για το μέλλον του κάθε εργαζόμενου και της οικογένειάς του.

Η κυβερνητική πολιτική είναι ταξική, εχθρική προς την εργατική τάξη και σε υπερθετικό βαθμό φιλική προς το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μια πολιτική σίγουρη, που δεν αμφιταλαντεύεται, δε χάνει το στόχο της. Κι αυτός ο στόχος είναι διττός τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από τη μία να «αποψιλώσει» οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά, με οδυνηρές συνέπειες για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, των μικρομεσαίων αγροτών. Και από την άλλη, να κατορθώσει επιτέλους, μετά από χρόνια σκληρών, αλλά σταδιακών, ρυθμίσεων, να επιβάλει ολοκληρωτικά εκείνα τα μέτρα που θα χαρίσουν στο μεγάλο κεφάλαιο όσα λαχταρά, την καταβαράθρωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της δημόσιας Υγείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, της δυνατότητας των εργαζομένων να «κοιτούν» πέρα από την επιβίωση.

Γι' αυτό η κυβέρνηση μιλά για «δίκαια» μέτρα και είναι εξαιρετικά άδικη. Γι' αυτό μιλά για προστασία των ασθενέστερων και αυξάνει τους έμμεσους φόρους, πλήττοντας αυτούς περισσότερο από κάθε άλλον. Γι' αυτό ετοιμάζεται να αυξήσει το φόρο στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, οδηγώντας σε νέα απόγνωση τα νοικοκυριά. Γι' αυτό ανέλαβε το ρόλο του «χασάπη» στο Ασφαλιστικό. Γι' αυτό μαζεύει για να δώσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους και τραπεζίτες και αφήνει άθικτη τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου. Γι' αυτό σχεδιάζει να συρρικνώσει το αφορολόγητο, χτυπώντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί έτσι δικαιώνει το ρόλο και το στόχο της.

Απέναντι σε όλα αυτά, μία απάντηση υπάρχει. Αντεπίθεση. Ενίσχυση του ΚΚΕ. Συστράτευση με το ΠΑΜΕ και συντονισμό του αγώνα μικρών ΕΒΕ και αγροτών. Ανασύνταξη τώρα του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, αντιμονοπωλιακό μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Απέναντι στο δίκαιο του κεφαλαιοκράτη που υπηρετούν η ΕΕ, η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τα τσιράκια τους, να ορθωθεί ισχυρό, ορμητικό, καταιγιστικό, το μόνο δίκιο, το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ