Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη συνοδεία άγριας προπαγάνδας

Παιχνίδια εντυπώσεων παίζει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας και την επίσκεψη από χτες κλιμακίων της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες κλιμάκιο τεχνοκρατών της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ σήμερα αναμένεται και αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι διαβουλεύσεις σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που καταρτίζει η κυβέρνηση, πάντα με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν συνδιαμορφώσει διαχρονικά στην ΕΕ οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν επισκέφτηκαν χτες τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Αμυνας, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδας. Σήμερα θα έχουν διαβουλεύσεις με στελέχη του Οργανισμού Δημόσιου χρέους. Η παρουσία των Ευρωπαίων τεχνοκρατών στη χώρα μας έδωσε στην κυβέρνηση μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δημαγωγήσει σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.

Με μοχλό το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, αγκαλιάζει όλες τις σφαίρες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής: Τους μισθούς (συζητείται ως και η κατάργηση του 14ου μισθού), τα φορολογικά, τις δημόσιες δαπάνες, το ασφαλιστικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ερωτώμενοι σχετικά, ούτε διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ συνέστησε μείωση κατά 7% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ποσοστό που παραπέμπει είτε στη δραστική μείωση των μισθών, είτε στην κατάργηση του 14ου μισθού. Φαίνεται ωστόσο ότι το όλο θέμα ενσωματώθηκε στην κυβερνητική προπαγάνδα, όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να αντιστέκεται δήθεν σε τέτοιες «ακραίες» επιλογές, στρώνοντας το έδαφος για υιοθέτησή τους σε ύστερο χρόνο.

Στην επικαιρότητα επανήλθε χτες και το θέμα του ΦΠΑ, με τους ίδιους παράγοντες να δηλώνουν με αρκετή δόση αοριστίας, ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη» για την αύξησή του σήμερα, αλλά δε γνωρίζουμε τι θα συμβεί μετά από 2 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από σαρωτικές ανατροπές να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από 12,7% του ΑΕΠ το 2009, κάτω από 3% το 2012, μείωση η οποία μεταφράζεται σε περικοπές 25 δισ. ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένο το πλαίσιο της αντιλαϊκής στρατηγικής(2012-05-15 00:00:00.0)
Στρατηγικό σχέδιο για ακόμα φτηνότερους εργάτες(2011-02-02 00:00:00.0)
Κλειδώνει το νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο(2010-12-04 00:00:00.0)
Ενιαίο το αντιλαϊκό μέτωπο της λυκοσυμμαχίας(2010-02-12 00:00:00.0)
Σαρωτική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα(2010-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ