Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρομοκρατία και τερτίπια για να υφαρπάξει ψήφους

Τον αντίκτυπο που θα έχει το αποτέλεσμα των εκλογών στο εξωτερικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης αναδεικνύει ο Γ. Παπανδρέου

Η κυβέρνηση κάνει το άσπρο μαύρο για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Κριτήριο στην κάλπη είναι τα μέτρα που έχει πάρει και αυτά που ετοιμάζει, για να σαρώσει τα λαϊκά δικαιώματα
Η κυβέρνηση κάνει το άσπρο μαύρο για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Κριτήριο στην κάλπη είναι τα μέτρα που έχει πάρει και αυτά που ετοιμάζει, για να σαρώσει τα λαϊκά δικαιώματα
Να τρομοκρατήσει το λαό για τον αντίκτυπο που θα έχει το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις και στις αγορές του εξωτερικού, επιχείρησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εκλογές έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση ανάγει το αποτέλεσμα των εκλογών σε πρόκριμα για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης και τη «νομιμοποίηση» των μέτρων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. «Το αποτέλεσμα θα έχει πολιτική σημασία» ξεκαθάρισε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν μηνύματα για τις αλλαγές που ήδη κάναμε, αλλά και εκείνες που προωθούμε».

«Μηνύματα» που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα «αξιολογηθούν» και από την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Σημασία δεν έχει μόνο πώς θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και πώς θα το αξιολογήσουν στο εξωτερικό. Και τι συμπέρασμα θα βγάλουν. Αν, δηλαδή, οι Ελληνες στηρίζουν τις αλλαγές που προωθούνται και αν η χώρα συνεχίζει να έχει καλή πορεία», ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ανατροπές στην παιδεία, νέες μειώσεις στους μισθούς, παραπέρα «τσεκούρωμα» των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μπαράζ φόρων και εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω του «Καλλικράτη». Για όλα αυτά επιδιώκει να εξασφαλίσει νέα «λαϊκή εντολή» μέσω των εκλογών στην τοπική διοίκηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε χτες ότι η αντιλαϊκή επέλαση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ξεκαθάρισε ότι οι περικοπές της 13ης και 14ης σύνταξης, των επιδομάτων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι «μόνιμα μέτρα». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί προκλητικά ότι «πολλά από αυτά τα οποία περικόπηκαν ήταν άδικα για κάποιες άλλες κατηγορίες μισθωτών» και ότι η κυβέρνηση λειτούργησε «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη»!

Ο Γ. Πεταλωτής προανήγγειλε τις σαρωτικές μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που θα φέρει η κυβέρνηση με τη «δημιουργία ενιαίου μισθολογίου», γιατί, όπως υποστήριξε, «πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα ξεπεράσουμε την κρίση και δεν θα κινδυνεύουμε να ξαναβρεθούμε σ` αυτές τις ανορθολογικές καταστάσεις». Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τις «προγραμματικές του δεσμεύσεις» με την καθιέρωση ενός ενιαίου μισθολογίου και συνδέοντας άμεσα το μισθό με την παραγωγικότητα είπε ότι «εμείς θέλουμε ο δημόσιος υπάλληλος να πληρώνεται σύμφωνα με τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει».

Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και η πρόθεσή της να ξεπουλήσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, άνοιξαν τις ορέξεις ξένων επενδυτικών ομίλων. Ο Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε χτες «την ανάληψη έργου αιολικής ενέργειας από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ιορδανίας», με τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς «η Ιορδανία έχει δείξει αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών».

Ο Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε τέλος ότι ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης,«θα προεδρεύσει σε μεικτή διυπουργική επιτροπή, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, για θέματα ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ