Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ολα τα κόμματα να πάρουν θέση

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ χτες στη Βουλή

Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν το κατάπτυστο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε χτες από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πέντε χρόνια μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που δεν πέρασε, επιχειρούν να διαμορφώσουν ενιαίο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης».

Σημείωσε ότι το κείμενο «χαρακτηρίζει εξτρεμισμό τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις τους, που αμφισβητούν τα μονοπώλια και την αγορά», παρατηρώντας μάλιστα πως «δεν είναι τυχαίο πως σε κείμενο για εξτρεμισμό γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα, ταυτίζοντας λαϊκούς αγώνες με τη δράση προβοκατόρων».

Το ψήφισμα - σημείωσε «ανάμεσα στα άλλα προτείνει αποκλεισμό από συμμετοχή σε εκλογές, απαγόρευση χρηματοδότησης, ακόμα και παύση λειτουργίας», προσθέτοντας πως «ως ΚΚΕ θεωρούμε χρέος της εθνικής αντιπροσωπείας να καταψηφίσει αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα που δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ