Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το «άσπρο μαύρο» για να εξωραΐσει τη βαρβαρότητα

Βαφτίζει «πατριωτική προσπάθεια» τα παζάρια για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλεί το λαό να δηλώσει υποταγή στην πολιτική της

Η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της πρέπει να σαρωθεί, μαζί και η αντιδραστική προπαγάνδα που τη συνοδεύει

MotionTeam

Η πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της πρέπει να σαρωθεί, μαζί και η αντιδραστική προπαγάνδα που τη συνοδεύει
Την υποταγή των εργαζομένων στα νέα μέτρα που προωθούνται ενιαία στην ΕΕ, με όχημα το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», αξιώνει η κυβέρνηση, απαιτώντας από τα λαϊκά στρώματα «σύμπνοια και συμπόρευση», στο όνομα του να βγει δήθεν η χώρα από την κρίση.

Την ίδια ώρα, τα αστικά επιτελεία, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, τροφοδοτούν σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ανασχηματισμό, με στόχο να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Στρατηγική της κυβέρνησης είναι και η ένταση των απειλών απέναντι σε οποιονδήποτε αποδοκιμάζει και αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση αναγάγει σε «ορόσημο» τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μάρτη και μιλώντας τη γλώσσα της πλουτοκρατίας επιχειρεί από τώρα να παρουσιάσει τις δεδομένες αποφάσεις σαν «αναγκαίες» για την «έξοδο από την κρίση». Τα παζάρια για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να τα εμφανίσει σαν «πατριωτική προσπάθεια». Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας, που θέλει να περιορίσει τις ζημιές της από τη δεδομένη καταστροφή κεφαλαίου.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή των πολιτικών μας για την έξοδο από την κρίση (...) Δίνουμε τη μάχη τόσο με τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα, τις δικές μας παθογένειες, όσο και στο εξωτερικό σε επίπεδο ΕΕ, όπου δίνεται μια άλλη μάχη για τη συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα», ανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Σε αυτό το προπαγανδιστικό πλαίσιο εντάσσεται και το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και η συνάντησή του με τον Ν. Σαρκοζί, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα πραγματοποιηθεί στις 10 του Μάρτη, παραμονή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Προκαλούν το λαό

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κατευθύνσεις του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας» και σ' αυτό το πλαίσιο ο Γ. Πεταλωτής ζήτησε προκλητικά τη «σύμπνοια και τη συμπόρευση» των λαϊκών στρωμάτων για την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει.

«Οι απλοί πολίτες, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι υγιείς επιχειρηματίες έχουν υποστεί διαχρονικά, όχι μόνο τώρα στην ώρα της κρίσης, θυσίες. Είναι, όμως, επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι είναι παράλληλα και οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις των στιγμών που περνάμε», σημείωσε προκλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας το νέο αντιδραστικό τυφώνα.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνταγματική κατοχύρωση της λιτότητας και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που προωθείται στο πλαίσιο της ΕΕ, «όταν θα τεθεί ζήτημα συνταγματικής αναθεώρησης (...) για να βρούμε εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση να υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες που έχει η ελληνική πολιτεία».

Με θέμα την οικονομία, συνεδρίασε χτες και το λεγόμενο «Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας», με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Β. Ράπανου.

Ο Γ. Πεταλωτής, τέλος, επιδόθηκε και χτες σε μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, για να καταλήξει σε κάλεσμα «εθνικής ενότητας», συστράτευσης δηλαδή των αστικών κομμάτων για την προώθηση της πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. «Για να έχουμε εγγυημένα αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρχει εθνική συμπόρευση (...) ώστε να απαιτήσουμε από τους εταίρους και να καταδείξουμε στους πολίτες τη σημασία και το βάρος που έχει το πολιτικό μας πρόγραμμα ή όποιο πρόγραμμα διαμορφωθεί μέσα από προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων», είπε ο Γ. Πεταλωτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ