Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΚΚΕ περήφανα, θαρρετά, δίχως δισταγμούς και ταλαντεύσεις

Σήμερα, καθένας από εμάς θα σταθεί για λίγα μόλις λεπτά μέσα στο παραβάν και πάνω από την κάλπη. Τόση είναι η διάρκεια της ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματά της όμως, που διαμορφώνονται και με τη δική μας ψήφο, κρατάνε πολύ περισσότερο. Συσσωρεύονται από τη μια στην άλλη περίοδο διακυβέρνησης, είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ. Κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ακριβώς επειδή πατάει και χτίζει στα αντιλαϊκά πεπραγμένα των προκατόχων της. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, ανεξάρτητα αν αύριο θα είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που θα σχηματίσει κυβέρνηση, ή η ΝΔ.

Για τους ανθρώπους του μόχθου, αυτούς που κερδίζουν το ψωμί τους με το μισθό και το μεροκάματό τους, με τη βιοπάλη σε ένα μικρομάγαζο ή από την καλλιέργεια μιας μικρής λωρίδας γης, η ευθύνη την ώρα της κάλπης είναι διπλή και τρίδιπλη. Για όλους αυτούς, η πραγματική χρησιμότητα των εκλογών δεν είναι να αναδείξουν κυβέρνηση, δεν είναι να διαλέξουν πιο απο τα κόμματα της πλουτοκρατίας θα συνεχίζει ακόμη πιο σφοδρά την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά να χειραφετηθούν απ'αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερα τμήματα απο τα λαϊκά στρώματα αναδεικνύοντας τη λαϊκή αντιπολίτευση που πολεμά,θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα πραγματικά τους συμφέροντα. Για κυβέρνηση ψηφίζουν σήμερα οι μεγαλοεργολάβοι, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι, η εργατική αριστοκρατία και οι μεγαλέμποροι.Αυτοί έχουν ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορούν με άλλο μάτι να βλέπουν την έξοδο από την οικονομική κρίση, με τη διαφορά οτι στριμώχνουν, εκβιάζουν το λαό να την αναδείξει, αφού δεν φτάνουν μόνον αυτοί για να εκλέξουν κυβέρνηση. Θέλουν ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα που επιβάλλουν οι συναποφάσεις με τον Αλμούνια, τις οποίες έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν ως κυβέρνηση τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ το λέει και το τονίζει: Η σημερινή εκλογική μάχη δεν πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δεν είναι οι συνθήκες τέτοιες που να φέρουν ριζικές ανατροπές. Αλλωστε αυτές θα είναι συνειδητή επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στους δρόμους του ταξικού πολιτικού αγώνα και όχι της κάλπης. Γι'αυτό λέμε, δεν κρίνεται στην κάλπη το ζήτημα της εξουσίας, το αν από αύριο κουμάντο στον τόπο και στον παραγόμενο πλούτο θα κάνει ο λαός. Από αύριο κουμάντο θα συνεχίσουν να κάνουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, ανεξάρτητα αν στο κυβερνητικό τιμόνι βρεθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος σχηματισμός, προϊόν συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων και των άλλων «διαθέσιμων», δηλαδή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των Οικολόγων. Από αυτή την άποψη, είναι βέβαιο ότι από αύριο ο λαός θα συνεχίσει να είναι στην αντιπολίτευση, στην άμυνα. Θα έχει να αναμετρηθεί με μια νέα κυβέρνηση και μια νέα κατ' επίφαση αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επί της ουσίας συνδιοικεί για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Επομένως, το πραγματικό δίλημμα, στο οποίο σήμερα καλείται να απαντήσει κάθε εργατοϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενους ή φτωχός αγρότης, ακόμα και την ώρα που θα κρατάει στα χέρια του τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων μέσα στο παραβάν, είναι ένα: Ψήφος για τα δικά του συμφέροντα, ή για τα συμφέροντα εκείνων που κλέβουν τον ιδρώτα και τη ζωή του ίδιου και των παιδιών του; Ψήφος για μια ισχυρή κυβέρνηση στην υπηρεσία εκείνων που αυξάνουν τα όρια ηλικίας και μειώνουν τις συντάξεις, καθηλώνουν τους μισθούς και κάνουν την Υγεία και την Παιδεία εμπόρευμα που ολοένα και λιγότεροι μπορούν να αγοράσουν; `Η ψήφος αντίστασης και προοπτικής, για μια αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση και μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα ορθώνει ισχυρά αναχώματα στην κυρίαρχη πολιτική, θα συγκρούεται με επιθετικά αιτήματα, θα κερδίζει έδαφος στην αναμέτρηση με την πλουτοκρατία και τους εκπροσώπους της και θα καταγράφει βήμα το βήμα μικρές νίκες, που αύριο μπορούν, κάτω από προϋποθέσεις, να ανοίξουν το δρόμο για βαθιές, ριζοσπαστικές αλλαγές και σημαντικές κατακτήσεις;

Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα της σημερινής ψήφου. Με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου ή με τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή με το ΚΚΕ. Η απάντηση σ' αυτό το δίλημμα είναι που θα κρίνει αν την επόμενη μέρα θα έχει γίνει κάτι διαφορετικό, κάτι αισιόδοξο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αν θα έχει ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να έχει βγει ενισχυμένο όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ. Και να έχουν χάσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αθροιστικά μεγάλο κομμάτι της εκλογικής τους δύναμης. Αυτό το διπλό και συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι ο πραγματικός τους εφιάλτης. Κι ό,τι είναι εφιαλτικό γι' αυτούς, είναι ελπιδοφόρο για το λαό.

Κανένα άλλο αποτέλεσμα δε τους φοβίζει. Ξέρουν καλά πως αν το μεταξύ τους άθροισμα είναι ψηλό, αποκτούν αυτόματα το δικαίωμα να λένε πως ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους. Πως συναινεί στα αντιλαϊκά τους σχέδια και έργα. Αν χάσουν δύναμη και οι ψήφοι σκορπίσουν στα κόμματα - δορυφόρους τους, τότε πάλι μικρό είναι το κακό. Θα καταλάβουν πως υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά η αντίδραση είναι ακόμα πολιτικά ανώριμη. Πως έχουν χρόνο να ανασκουμπωθούν, να ελιχθούν και να φτιασιδωθούν, για να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν το λαό. Εχουν εμπιστοσύνη στα άλλα κόμματα που δεν αμφισβητούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν ασκούν κριτική στη στρατηγική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν παλεύουν για ριζοσπαστικές φιλολαϊκές αλλαγές, αλλά για επιμέρους διαχειριστικά μερεμέτια σε ένα σύστημα βάρβαρο και σάπιο μέχρι το μεδούλι.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που φοβούνται. Τους ξεσκεπάζει, τους αποκαλύπτει, τους πολεμά ανειρήνευτα. Στάθηκε και στέκεται αταλάντευτα στη μεριά εκείνων που πλήττονται και υποφέρουν από την κυρίαρχη πολιτική. Ποτέ δεν άλλαξε στρατόπεδο. Είναι η μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να εγγυηθεί την αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Την απαγκίστρωσή του από τη συναίνεση και το συμβιβασμό, όπου το έχουν σύρει οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με συμμέτοχο τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κοιτάει τους εργαζόμενους και το λαό στα μάτια, περήφανο για την 91χρονη πατριωτική, ταξική, επαναστατική του δράση, που σημάδεψε με όρους πρωτοπορίας κάθε κορυφαία στιγμή του εργατικού λαϊκού κινήματος στο διάβα της νεότερης Ιστορίας. Είναι το μόνο κόμμα που έχει στρατηγικό στόχο το σοσιαλισμό και δείχνει το δρόμο για την κατάχτηση απο την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά, της δικής τους εξουσίας, αλλά και το πως αυτή μπορεί να κατακτηθεί, και γι' αυτό μπορεί με αποτελεσματικότητα να αντιπαλεύει σήμερα την πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία.

Είναι η συνεπής εκείνη δύναμη που ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι και αύριο στις πύλες των εργοστασίων, στα μικρομάγαζα και στα χωράφια, παλεύοντας για το μόνο δίκιο που αναγνωρίζει: Το δίκιο του εργάτη, των φτωχών ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Στο χέρι αυτών των ανθρώπων είναι σήμερα να δυναμώσουν τον πραγματικό πολιτικό τους εκφραστή και συμπαραστάτη, πρωτοπόρο οργανωτή και μαχητή σε κάθε ταξικό-πολιτικό αγώνα. Με τη βεβαιότητα ότι κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ένα σκαλοπάτι παραπάνω στο δικό τους μπόι, στη δική τους δύναμη. Θαρρετά, λοιπόν, περήφανα, χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις, ΚΚΕ στην κάλπη. Με τη σιγουριά ότι από αύριο κιόλας την εκλογική του δύναμη θα τη μεταγγίσει διπλή και τριπλή στο κίνημα. Στους καθημερινούς αγώνες και στην πάλη για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που με τα χέρια και το μυαλό παράγει.


Του
Περικλή ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα λεγόμενα «μικρά αντιμνημονιακά κόμματα»(2012-04-07 00:00:00.0)
Τώρα είναι ώρα για κόκκινη ψήφο δύναμη στο δίκιο του λαού(2009-06-07 00:00:00.0)
Να βουλιάξουν εκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μη βουλιάξει ο λαός(2009-05-28 00:00:00.0)
Γιώργος Μπουλούγαρης(2007-09-12 00:00:00.0)
Για ποιον χρήσιμη ψήφος;(2007-05-22 00:00:00.0)
Η ψήφος σήμερα... και αύριο(1999-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ