Κυριακή 7 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Τώρα είναι ώρα για κόκκινη ψήφο δύναμη στο δίκιο του λαού

Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα της κάλπης. Η ώρα της πιο αποφασιστικής επίθεσης σε μια μεγάλη και σημαντική πολιτική μάχη. Μια πολιτική μάχη, που οι απλοί άνθρωποι του μόχθου έχουν τη δυνατότητα και την ευθύνη να την κερδίσουν. Επίθεση με την ψήφο σήμερα που πρέπει να είναι νικηφόρα. Με τη σκέψη πάντα στην επόμενη μέρα.

Απόφαση θέλει και μπορεί να παρθεί απ' τον καθένα ξεχωριστά, μα θα 'ναι για όλους. Την απόφαση πως θα δώσουν δύναμη στη δύναμή τους. Ολοι οι λαϊκοί άνθρωποι, τούτη τη μέρα, μπορούν να τη θεωρούν ξεχωριστή για τους ίδιους και μπορεί να γίνει ξεχωριστή, αν αξιοποιήσουν σωστά το όπλο της ψήφου. Είναι ώρα, για να δείξουν πως δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για την τύχη τους, αλλά οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Οχι γιατί η κάλπη είναι η αρχή και το τέλος. Αλλά κρύβει δύναμη, που μπορεί να κάνει ισχυρό το δίκιο των πολλών.

Τώρα είναι η ώρα, να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι του μόχθου. Ολοι. Η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών, οι γυναίκες, για το δικό τους μέλλον.

Ολοι αυτοί πρέπει να πουν τέρμα δεν πάει άλλο, θα γυρίσουμε σελίδα, θα βαδίσουμε το δικό μας δρόμο και θα το κάνουμε και με την ψήφο μας. Τώρα θα βγάλουμε από την κάλπη το δικό μας κόμμα δυνατό για την αντεπίθεση. Τώρα ΚΚΕ.

Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μεγάλο χαστούκι στην ΕΕ, στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στον ευρωμονόδρομο, να τους κάνουμε να τρομάξουν.

Ας σκεφτούμε πάνω στην κάλπη

Πάνω στην κάλπη όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν και να κρίνουν, με την πείρα της ίδιας της ζωής τους, τόσο την ΕΕ όσο και τα κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησαν τη χώρα και τις τύχες τους. Η ΕΕ είναι μέσα στην Ελλάδα, η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ. Ενιαία είναι η πολιτική στην ΕΕ και στην Ελλάδα.


Να σκεφτούν και να συμβάλουν στην αποδυνάμωση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με το να πηγαίνουν οι ψήφοι από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, η πλουτοκρατία δε χάνει και η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίζεται.

Αν ενισχυθούν τα άλλα κόμματα, που είναι του ευρωμονόδρομου, είτε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είτε ο ΛΑ.Ο.Σ, είτε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μειώσουν τα ποσοστά τους, θα στεναχωρηθούν, αλλά πάλι το σύστημα θα συνεχίζει το ίδιο αντιλαϊκά, αφού η πολιτική τους είναι πολιτική ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ, δεν είναι αντίθετα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Από τη σημερινή μέρα κρίνεται, αν ο λαός απο αύριο, 8 Ιούνη, θα είναι πιο δυνατός, για να αποκρούσει τα χειρότερα μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί στην ΕΕ και θα επιχειρήσουν να τα επιβάλουν μετά τις εκλογές.

Ας μην ξεχνάμε ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στην Πράγα αποφάσισε νέα αντεργατικά μέτρα. Το ΔΝΤ, επίσης, πρότεινε τα ίδια μέτρα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να τα επιβάλουν στο λαό, στο όνομα της κρίσης. Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, των απλήρωτων ωρών εργασίας, καθιέρωση τριήμερης εργασίας με μειωμένους μισθούς, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, διαμόρφωση μισθών κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, με επιδοτούμενη στις επιχειρήσεις εργασία, με ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις, με διοχέτευση σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης των εφήβων που σταματάνε λόγω οικονομικών προβλημάτων την εκπαίδευση κ.ά. Ηδη, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει «πάγωμα» μισθών.

Μα, δεν είναι μόνον αυτά. Οδυνηρά είναι και τα μέτρα που ετοιμάζει η ΕΕ για την αγροτιά με βάση τις συζητήσεις για την ΚΑΠ μετά το 2013. Θα γίνουν νέες περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, θα μεταφερθούν και άλλα χρήματα στην επιδότηση των εμποροβιομηχάνων και των μεσαζόντων. Και πολλά απ' αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν από το 2010.

Θα αποκλείουν από τις επιδοτήσεις αυτούς που λένε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Δηλαδή, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Ετοιμάζονται να ξεκληρίσουν, έτσι, 600 χιλιάδες αγρότες από τους 930 χιλιάδες που είναι σήμερα.

Ετοιμάζουν νέα βαριά φορολογία. Οι αυτοαπασχολουμένοι, οι ΕΒΕ, έχουν το βραχνά από την πτώση του τζίρου και την αύξηση των δανείων, αφού τους παίρνουν τα μονοπώλια το όποιο μερίδιο στην αγορά.

Σ' αυτήν την επίθεση χρειάζεται εδώ και τώρα ολομέτωπη οργανωμένη αντίσταση - αντεπίθεση, που μπορεί να γίνεται μόνο με αποφασιστική, και εκλογική, ενίσχυση του ΚΚΕ.

Είναι ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά και πρέπει να το τολμήσουμε.

Ας σκεφτούμε: Το ΚΚΕ λέει ότι, σήμερα, υπάρχουν όλα τα μέσα και οι δυνατότητες για να βελτιωθεί ριζικά η ζωή της εργατικής τάξης, των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών. Ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι τεράστιος και τόσος που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, αλλά τον κλέβουν οι καπιταλιστές.

Σήμερα, είναι και ρεαλιστική και αναγκαία η δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση του μισθού και των κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. Η εξασφαλισμένη εργασία για όλους. Η εξασφάλιση σύγχρονης, εντελώς δωρεάν μόρφωσης για τα παιδιά, Υγεία, Πολιτισμός χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση σ' αυτούς τους τομείς. Εξασφαλισμένη στέγη, υγιεινό περιβάλλον, διακοπές. Πρόοδος είναι να βελτιώνεται η ζωή των εργαζομένων και του λαού, ανάλογα με τα επιτεύγματα της εργασίας, της επιστήμης και της τεχνικής.

Αυτή που πρέπει να 'ναι η πραγματική ζωή για τις εργατικές, τις λαϊκές οικογένειες, αλλά έως τώρα είναι απραγματοποίητη. Ας σκεφτούμε: Ποιος δημιουργεί και αναπαράγει αυτήν τη ζωή για το λαό; Τα μονοπώλια που κυριαρχούν παντού, η ΕΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τα υπηρετούν με μεγάλη βουλιμία. Που θέλουν να αρπάξουν την ψήφο για να μας φορέσουν ακόμη βαρύτερο ζυγό.

Για την επόμενη μέρα

Μ' αυτές τις σκέψεις πρέπει να αποφασίσουμε πάνω στην κάλπη. Για την επόμενη μέρα. Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να την κάνει διαφορετική, από τη σκοπιά της ενίσχυσης και της προοπτικής της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής πάλης. Γιατί θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα, διεκδικώντας την πλήρη ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Πάνω από την κάλπη για το Ευρωκοινοβούλιο, λοιπόν, καθένας και καθεμιά από τους λαϊκούς ανθρώπους αποφασίζει πως η θέση του είναι με το ρεύμα της ανυπακοής, της απειθαρχίας στην ΕΕ και την πολιτική της, που τη συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, με την αμέριστη συνδρομή των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Αποφασίζει πώς θα συμβάλει στο να ορθώνονται ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την ακύρωσή της στην πράξη, στην ανασύνταξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος. Πώς θα συμβάλει σε γενικότερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στο κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, που θα διευκολύνουν τη χειραφέτηση δυνάμεων από την αστική ιδεολογία και πολιτική και θα δώσουν ώθηση σε μια δυναμική λαϊκής αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης. Για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, την αποδέσμευση από το συνασπισμό των καπιταλιστών της ΕΕ.

Θα στείλει μήνυμα στη ΝΔ πως σαν κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των λαϊκών ανθρώπων. Θα στείλει μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ πως δεν το εμπιστεύεται, αφού, από τη φύση του πλέον, από τις δεσμεύσεις του απέναντι στο κεφάλαιο, δεν μπορεί να είναι η αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν αλλάζουν. Δε χρειάζονται άλλες δοκιμές. Οχι άλλο χάσιμο χρόνου. Τιμωρήστε τους με την ψήφο, ρίχνοντας στην κάλπη κόκκινο βόλι.

Ας σκεφτούμε πώς θα αισθάνονται την άλλη μέρα όχι μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, αν τα δύο τους κόμματα χάσουν ταυτόχρονα, και έχει ενισχυθεί εκλογικά ο πραγματικός εχθρός τους, το ΚΚΕ. Ας θυμηθούμε τη ρωγμή που τους κάναμε το 2007, στις εθνικές εκλογές, τι δυσκολίες τους δημιουργήσαμε και γιατί πρέπει να κάνουμε τις ρωγμές αυτές τεράστιες.

Ας σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους.

Στο δίλημμα: «Με τους λαούς κατά της ΕΕ ή με την ΕΕ κατά των λαών», οι απλοί άνθρωποι του μόχθου απαντούν σταθερά, μαχητικά «με τους λαούς ενάντια στην ΕΕ».

Το ΚΚΕ, που είναι αντίπαλος της ΕΕ, μπορεί να αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά μέτρα που εξυφαίνονται στις Βρυξέλλες, να εξοπλίζουμε τους εργαζόμενους, να συμβάλλουμε αποφασιστικά στους ταξικούς αγώνες για την αποτροπή τους.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις με την πλουτοκρατία, και την ΕΕ, δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Και θα είμαστε μαζί με το λαό, πιο δυνατοί μετά την κάλπη, με τη λαϊκή και τη νεολαιίστικη ψήφο. Να το σκεφτούν πάνω από την κάλπη ακόμη και όσοι δεν μας έχουν ξαναψηφίσει. Να 'ναι σίγουροι ότι η ψήφος τους θα πιάσει τόπο, θα φοβίσει αυτούς που ευθύνονται για τα προβλήματα που οξύνονται. Να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Ας το σκεφτούν και οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και οι γονείς τους. Ιδιαίτερο λόγο να το κάνουν έχουν τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στα stage, και τα ντελίβερι, οι ημιαπασχολούμενοι ανασφάλιστοι, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που βλέπουν την Παιδεία να υποβαθμίζεται, να έχει γίνει συνώνυμο της παραπαιδείας, και την οικογένεια να αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα.

ΚΚΕ δυνατό και από την κάλπη, για να είναι πιο δυνατός από την επόμενη μέρα ο λαός.

Είναι ευθύνη προπαντός απέναντι στα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να αποδεχτούμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες. Σε συνθήκες που θα δουλεύουν ανασφάλιστα, που δε θα πάρουν σύνταξη, που θα δουλεύουν έως το θάνατο, που δε θα μπορεί η πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μορφώνεται, που θα σπουδάζουν αλλά το πτυχίο τους δε θα έχει αντίκρισμα ώστε να βρουν δουλειά.

Εχουμε υποχρέωση να τους παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής. Να ανοίξουμε από τώρα το δρόμο για κόσμο χωρίς βάσανα, χωρίς εκμετάλλευση. Και αυτό θα έχει αντίκρισμα μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Ας δείξουμε τη δύναμή μας σήμερα και από αύριο, στις 8 Ιούνη, πάμε για νέους, πιο αποτελεσματικούς αγώνες.


Λ. Ι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για να έχει δύναμη ο λαός την επόμενη μέρα(2014-05-22 00:00:00.0)
Για τα λεγόμενα «μικρά αντιμνημονιακά κόμματα»(2012-04-07 00:00:00.0)
Ψήφος καρφί στην πλουτοκρατία(2009-05-06 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ(2007-09-16 00:00:00.0)
Ευκαιρία να διορθώσουμε...(2004-05-29 00:00:00.0)
Μπροστά στις εκλογές(2004-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ