Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Με το ΚΚΕ

Η ώρα της κάλπης για τον ελληνικό λαό έφτασε. Η ψήφος είναι υπεύθυνη πολιτική πράξη σε μια μεγάλη πολιτική μάχη, που πρέπει να γίνει με την ευθύνη του λαού για το παρόν και το μέλλον το δικό του και κυρίως των παιδιών του. Μ' αυτά αναμετριέται σήμερα. Είναι γνωστό ότι θα φτάσει στην κάλπη με πλαστά κι εκβιαστικά διλήμματα. Ομως, κανένα δίλημμα δεν είναι μεγαλύτερο απ' αυτό που η ζωή του θέτει κάθε μέρα, κάθε ώρα: Θα συνεχίσει να υπομένει, να ανέχεται, να στηρίζει την πολιτική που υψώνει ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα στη ζωή του ή θα κάνει το βήμα της αντίστασης, της έμπρακτης έκφρασης του οργισμένου «φτάνει πια!», στηρίζοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια μάχης του ΚΚΕ.

Εχει πια την εμπειρία. Τα τελευταία τουλάχιστον είκοσι χρόνια βλέπει να εναλλάσσονται στην κυβερνητική καρέκλα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τη δική του ψήφο επικαλούνται όταν ξεπουλούν δημόσια περιουσία, όταν καταργούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όταν εμπορευματοποιούν την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια. Τη λαϊκή εντολή προτάσσουν σαν εν λευκώ εξουσιοδότηση για την εφαρμογή μιας πολιτικής που εκτινάσσει στα ύψη την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, σπρώχνοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους στα όρια της ανέχειας και της φτώχειας. Τη δική του ψήφο επιχειρούν να υφαρπάσουν και πάλι πλειοδοτώντας σε υποσχέσεις - ακάλυπτες επιταγές, σε κάθε περίπτωση ψίχουλα μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και στον παραγόμενο από τους εργάτες πλούτο, ένα μόνο μέρος του οποίου θα ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει μια ικανοποιητική ζωή.

Αν το χτες, όσα έπραξαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων στην απόφαση να τα εγκαταλείψουν, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, ας σκεφτούν αυτό που ξημερώνει τη 17η του Σεπτέμβρη, ας σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους που μ' αυτή την πολιτική είναι προγραμμένο. Κι αυτό μπορούν να το καθορίσουν σε ένα βαθμό πάνω απ' την κάλπη κάνοντας τη σωστή επιλογή.

Να βάλουμε εμπόδια

Μπορούν να βγουν απ' το παραβάν πιο δυνατοί για την επόμενη μέρα, κάνοντας πράξη την απόφαση: ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ:

-- Ισχυρό αντίβαρο σε μια πολιτική που σχεδιάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μέτρο που θα χτυπήσει κυρίως τις γυναίκες και τους νέους εργαζόμενους, μείωση των συντάξεων μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους, μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Που ετοιμάζει και νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

-- Να αντιπαλέψουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους τον δεύτερο «Καποδίστρια». Τον σύγχρονο «Δούρειο Ιππο» για να αλώσει το μεγάλο κεφάλαιο πλήρως τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, αντλώντας κέρδος απ' τον πόνο, τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

-- Να υπερασπιστούμε τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, ενάντια σε μια πολιτική που την παραδίδει, όπως και την Υγεία και την Πρόνοια, στο «πιάτο» στο μεγάλο κεφάλαιο για να ικανοποιήσει την άσβεστη δίψα του για κέρδη.

-- Να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις ώστε να μην ευοδωθούν τα σχέδιά τους για παράδοση ακτών, δασών, ορεινών όγκων στο μεγάλο κεφάλαιο για ...επενδύσεις που θα «βιάσουν» το περιβάλλον, το ήδη επιβαρυμένο, σε πολλές περιπτώσεις καταστραμμένο από την εμπρηστική τους πολιτική.

-- Να διαμηνύσουμε ότι δε μας έχουν στο τσεπάκι τους. Οτι οι στόχοι τους δεν είναι δικοί μας στόχοι. Οτι δε δεχόμαστε τα δικαιώματά μας να είναι το θήραμα στο κυνήγι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Οτι ξέρουμε πόσος πλούτος υπάρχει γιατί εμείς τον δημιουργούμε και τον διεκδικούμε. Οτι ο μονόδρομος του κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι δικός μας, εμείς έχουμε άλλο δρόμο σε αντίθετη κατεύθυνση.

-- Να δηλώσουμε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει το δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα του, το δικαίωμα να ζει ειρηνικά, να αναπτύσσει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με άλλους λαούς. Οτι δεν ανεχόμαστε η χώρα, τα εδάφη και ο αέρας της να γίνονται ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιδρομών. Οτι δε συμφιλιωνόμαστε με το ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτό, με την ύπαρξη αμερικανικών βάσεων στα χώματα ενός λαού φιλειρηνικού.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας

Για όλα αυτά, ή για κάποια απ' αυτά, η ψήφος πρέπει να είναι κόκκινη. Το ΚΚΕ στη μάχη για όλα θα είναι παρόν, με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός σήμερα, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι η μόνη δέσμευση που αναλαμβάνει απέναντί του, ότι θα υπερασπιστεί με σθένος τα συμφέροντά του. Κι ο λαός έχει την εγγύηση της συνέπειάς του ότι θα την τηρήσει τη δέσμευση αυτή. Οσο πιο δυνατό τόσο πιο αποτελεσματική η πάλη του. Οσο πιο ισχυρό τόσο πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός. Οσο μεγαλύτερη η τιμωρία που θα επιφυλάξει στο δικομματισμό ο λαός τόσο μικρότερη η τιμωρία που θα υφίσταται ο ίδιος τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τα αποτελέσματα της επιλογής του πάνω απ' την κάλπη σήμερα ο εργαζόμενος, κάθε άνθρωπος του μόχθου, θα τα εισπράττει για πολύ καιρό. Ας τη σκεφτεί δυο φορές και ας κάνει το βήμα για να είναι αυτά θετικά. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη μπορεί να είναι σίγουρος γι' αυτό. Μπορεί να είναι σίγουρος ότι ανοίγει μια νέα σελίδα, ότι περνάει σε μια καινούρια μέρα αγωνιστικής ανάτασης, αποτελεσματικής διεκδίκησης, περιφρούρησης και απόσπασης κατακτήσεων. Οτι η ζυγαριά δε θα γέρνει μονόμπαντα σε βάρος των συμφερόντων του. Οτι θα υπάρχει γερό το λαϊκό αντίβαρο. Με το ΚΚΕ όμως και μετά την κάλπη, κάθε μέρα, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως τις επόμενες εκλογές, στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες, μπορεί και πρέπει να χαράξει σίγουρη και σταθερή πορεία προς μια φιλολαϊκή προοπτική.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ