Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10492

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νους και ψυχή των αγώνων της νεολαίας

Σε διάστημα 41 χρόνων, από την ίδρυσή της, η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ, η αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας στην οποία έχει καθοριστική συμβολή, αλλά και η προετοιμασία και διαπαιδαγώγηση χιλιάδων μελών και στελεχών της που πυκνώνουν στην πορεία τις γραμμές του ΚΚΕ, όλα αυτά αποτελούν παρακαταθήκη όχι μόνο για τους σημερινούς νέους κομμουνιστές, αλλά για όλη τη νεολαία. Τα 41 χρόνια που πέρασαν η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας βρίσκεται στην πρωτοπορία της νεολαιίστικης δράσης, είναι ο νους και η ψυχή των αγώνων για το δίκιο των παιδιών των καταπιεσμένων, στο πλευρό του εργατικού κινήματος, του ΚΚΕ, για το άνοιγμα του δρόμου προς το μέλλον, για το πέρασμα «από το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας». Τα καλύτερα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού μας δίνουν μάχες περνώντας μέσα από φωτιά και σίδερο, για να ωριμάζουν στις γραμμές της, με την αμέριστη καθοδηγητική διαπαιδαγωγητική δράση του κόμματος της εργατικής τάξης, στρατιές πρωτοπόρων επαναστατών, άξιων να σηκώσουν στις πλάτες τους, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, την ιστορία και την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  11   -   14


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κριτήριο ψήφου η πείρα

Οι εργαζόμενοι στους κρατικούς πολιτιστικούς φορείς και τις κρατικές ή εποπτευόμενες από το κράτος πολιτιστικές δομές, ανεξαρτήτως του εργασιακού καθεστώτος τους (μόνιμοι, αορίστου ή συμβασιούχοι), «καλούνται», από την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι, να αναγάγουν την πείρα τους σε κριτήριο ψήφου.


ΣΕΛ.  3
ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Στις συμπληγάδες των εμπόρων

Μουσικοί δημιουργοί και ερμηνευτές συνθλίβονται από την κυρίαρχη πολιτική, που προσπαθεί να ισοπεδώσει κάθε δημιουργικότητα και ταλέντο τους και να τους υποτάξει στην υπηρεσία του κέρδους, της φτήνιας, της χειραγώγησης.


ΣΕΛ.  5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Βλέπουν την επιστημονική αλήθεια με ... «μισό μάτι»

Ενα από τα αγαπημένα επιχειρήματα των Δημιουργιστών, που προσπαθούν να εισάγουν από το παράθυρο τη θεολογία στην επιστήμη, είναι ότι ένα τόσο περίπλοκο όργανο, όπως το μάτι, δεν μπορεί να έχει προέλθει από την εξέλιξη των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΟΔΙΑ
Κραυγαλέα δικομματική παραχώρηση

Το ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε τα δάνεια που έλαβαν οι κατασκευαστές, αλλά και τα κέρδη τους. Η ΝΔ υπέγραψε τις συμβάσεις με τις οποίες παραδόθηκαν προκαταβολικά οι εισπράξεις στους κατασκευαστές. Ο λαός, απλά, πληρώνει και θα πληρώνει όσο δεν αποφασίζει ότι μπορεί να ζήσει χωρίς τους κατασκευαστές και τα κόμματά τους.


ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ