Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
Να πέφτουν κόκκινα βόλια στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής

ICON

Μέρα της κάλπης η σημερινή, και η ψήφος των απλών ανθρώπων του μόχθου μπορεί να γίνει προσδοκία για καλύτερες μέρες, αν σημαδέψει σωστά. Η ψήφος σήμερα έχει αποφασιστική σημασία για την πορεία της Ελλάδας, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, γιατί υπάρχει και η σημερινή Ελλάδα της πλουτοκρατίας. Οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν την πορεία της χώρας μας, με βασικό κριτήριο τη ζωή τους, τα συμφέροντά τους, την επιδίωξη να διαμορφώνουν οι ίδιοι τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, στις οποίες θέλουν να ζήσουν. Να καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες τους, με βάση τα συμφέροντά τους. Που η πραγματοποίησή τους εξαρτάται από την πολιτική και την εξουσία που την εφαρμόζει. Μπορεί να μην κρίνεται η λαϊκή εξουσία στην κάλπη. Κρίνεται, όμως, ο συσχετισμός δύναμης, η συμβολή στη δημιουργία προϋποθέσεων για την αντεπίθεση στην προοπτική της ρήξης, για να μπουν οι βάσεις να ανοίξει ο άλλος δρόμος που έχει ανάγκη ο λαός ενάντια στα μονοπώλια, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Ο λαός, λοιπόν, μπορεί και πρέπει με εμπιστοσύνη στη δύναμή του να στείλει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, που δε θα χωρά παρερμηνείες και καπήλευση από τα κόμματα που μιλούν στο όνομά του και δρουν ενάντιά του.

Γι' αυτό λέμε, είναι ώρα ευθύνης. Περιθώρια να είναι το ΠΑΣΟΚ λιγότερο αντιλαϊκό από τη ΝΔ δεν υπάρχουν. Οι άνθρωποι του μόχθου πάνε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι, να μη φοβηθούν. Να κάνουν το βήμα τώρα, με το βλέμμα στο αύριο. Να σκεφθούν ποιον θα έχουν στο πλευρό τους την επόμενη μέρα, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στη γειτονιά, στο χωράφι, στο σχολείο όταν θα τους πνίγουν τα προβλήματα. Ενα είναι σίγουρο: Θα έχουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, την ΠΑΣΥ.


Οσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δική τους αντίσταση, το διεκδικητικό κίνημα για την κάλυψη των αναγκών τους, ο δικός τους κοινωνικοπολιτικός αγώνας για τη λαϊκή προοπτική. Για τις επόμενες ταξικές μάχες που έρχονται, για το σήμερα και το αύριο.

Από αύριο, θα υπάρχει η πιο σφοδρή επιδρομή. Πρέπει να οργανωθεί μια λαϊκή αντιπολίτευση, που θα προσπαθεί να βάλει εμπόδια, να κερδίσει χρόνο ο λαός, για να οργανώνει και την αντεπίθεση. Να γιατί χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Να γιατί χρειάζεται χειραφέτηση από την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λαϊκή αυτοδυναμία, ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, ενιαίο μέτωπο εργατών - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολουμένων της πόλης. Το ΚΚΕ λέει ότι μια κοινωνία μπορεί να ζήσει δίχως καπιταλιστές, αλλά δίχως εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να ζήσει.

Κόκκινη ψήφος είναι το βόλι, που χτυπά ίσια στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό σήμερα, δαγκωτό ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, θα αυξηθεί η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα αναθαρρήσει ο εργάτης που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, την απειλή της ανεργίας, ο μικρός αγρότης που τον διώχνουν από το χωράφι, ο μικρομαγαζάτορας που τον ξεκληρίζουν τα μεγαθήρια, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που καταδιώκονται, ο νεολαίος με το δυσοίωνο μέλλον. Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπιχειρηματίες, οι άνεργοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Ψήφο στο ΚΚΕ να γίνει πιο δυνατό για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Μ' αυτές τις σκέψεις για την ώρα της κάλπης, δίνουμε στους αναγνώστες του «Ρ» τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2007 (ψήφοι, ποσοστά, έδρες) και των ευρωεκλογών του 2009 (ποσοστά), κάθε εκλογικής περιφέρειας σε ενιαίους πίνακες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ