Κυριακή 4 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιθυμία του ΣΕΒ

Γρηγοριάδης Κώστας

Αυτοδύναμη κυβέρνηση για ισχυρή διακυβέρνηση. Αυτή είναι η επιθυμία του ΣΕΒ, η ηγεσία του οποίου ισχυρίστηκε ότι δε θέλει να επηρεάσει τη λαϊκή ετυμηγορία.

Μόνο που κάνει αυτό ακριβώς. Προσπαθεί να επηρεάσει τη λαϊκή ετυμηγορία, καθώς το ζήτημα της ισχυρής αυτοδυναμίας είναι καθοριστικό για την επόμενη κυβέρνηση που ετοιμάζεται να λάβει πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Κατά τα άλλα, ο ΣΕΒ ίσως πράγματι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ποιο από τα δυο κόμματα του δικομματισμού θα σχηματίσει κυβέρνηση. Οι κεφαλαιοκράτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και τα δυο κόμματα για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου δουλεύουν, υιοθετώντας μάλιστα και την ίδια πολιτική που χαράζει η ΕΕ, το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Μ' αυτή τη σιγουριά, ότι ο δικομματισμός δεν απειλεί, αντίθετα εγγυάται την αντιλαϊκή πολιτική, πορεύεται ο ΣΕΒ. Και γι' αυτό εστιάζει στο υπόβαθρο. Να βγει ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσει τη «δουλειά», τα δύσκολα για το λαό μέτρα που θα γεμίσουν κι άλλο τις αβυσσαλέες τσέπες των μεγαλοβιομηχάνων.

Αλλος ένας καλός λόγος για να στραπατσαριστεί ο δικομματισμός, να χτυπηθεί η κυβερνητική ευρωστία του, να μη γίνει πράξη το θέλημα των πλουτοκρατών. Αλλος ένας καλός λόγος για ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ