Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Να βουλιάξουν εκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μη βουλιάξει ο λαός

Περιοδεία στα γραφεία της εταιρείας «Πλαίσιο» πραγματοποίησε χτες ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ούτε ώρα χαμένη. Να σημάνει τώρα συναγερμός. Οι εκλογές είναι αγώνας, είναι μάχη. Δίνουμε αυτή τη μάχη μέχρι την κάλπη για να μην πάει χαμένη ούτε μια ψήφος. Υπόθεση των εργαζόμενων η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ με κόκκινη ψήφο. Είναι η μοναδική απάντηση καταδίκης σε όσους κορόιδεψαν, είπαν ψέματα, πρόδωσαν τους εργαζόμενους. Είναι η πληρωμή με το νόμισμα που αξίζει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο».

Αυτό τόνισε χτες το απόγευμα ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα γραφεία της εταιρείας «Πλαίσιο» στη Μεταμόρφωση συνομιλώντας με εργαζόμενους της επιχείρησης.

«Τα μάτια ανοιχτά, επαγρύπνηση μέχρι την τελευταία ώρα να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που θα επιχειρήσουν να βάλουν, να μην εκφραστεί γνήσια, αγωνιστικά, η λαϊκή οργή με ισχυρό ΚΚΕ. Εχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να φοβίσουν, για να κιοτέψουν τους εργαζόμενους. Να μην κάνουν το βήμα, να μην ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό υπολογίζουν και φοβούνται», σημείωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Κόμματος και επεσήμανε: «Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του συστήματος, στους καλοπληρωμένους προπαγανδιστές των ΜΜΕ, στα τσιράκια της εργοδοσίας που σπρώχνουν τους αγανακτισμένους και δυσαρεστημένους στην αποχή ή να πετάξουν την ψήφο στο σκουπιδοτενεκέ της οικολογικής ανακύκλωσης».

Αναφερόμενος στον ΣΥΝ, στους Οικολόγους, στον ΛΑ.Ο.Σ., υπογράμμισε πως «η ψήφος σε αυτά τα κόμματα δεν αποτελεί ούτε διαμαρτυρία, ούτε αντίσταση. Οι δυνάμεις αυτές είναι εφεδρείες του συστήματος. Θα αρπάξουν την ψήφο διαμαρτυρίας για να την κάνουν ψήφο ευκαιρίας. Να την εξαργυρώσουν για την πιο ισχυρή συμμετοχή τους στη διαχείριση του συστήματος. Μην επιτρέπετε να σας εξαπατήσουν, να ακουμπήσουν τη δύναμη που θα τους δώσετε στον πάγκο του δικομματισμού. Να μην πάει χαμένη η αγανάκτηση και η ψήφος σας».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι βόλι στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής»


Στη συνέχεια, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν «ποιον θα έχουν στο πλάι τους την επόμενη μέρα που θα δέχονται τη σκληρή επίθεση των μονοπωλίων. Θα έχουν, μήπως, το ΠΑΣΟΚ που παρουσιάζεται ως μετανοημένο, αλλαγμένο, φιλολαϊκό; Μα, το ΠΑΣΟΚ τώρα που είναι στην αντιπολίτευση όπου έχει δύναμη, όπως στη ΓΣΕΕ, τη χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει την εργοδοσία, τα μονοπώλια, να χτυπήσει το κίνημα. Προχτές μόλις, η ΓΣΕΕ, όπου πλειοψηφία είναι το ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΣΕΒ για το ξεκοκάλισμα 52 εκατ. ευρώ στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Για την ενσωμάτωση και την υποταγή ανέργων και εργαζομένων. Ας σκεφθεί ο καθένας, αν το ΠΑΣΟΚ κάνει αυτές τις προδοσίες τώρα που είναι αντιπολίτευση, τι θα κάνει όταν έρθει στην κυβέρνηση. Γι' αυτό λέμε: Δεν αλλάζουν. Χειρότεροι γίνονται, καλύτεροι όχι».

Και πρόσθεσε: «Τώρα ρίχνουν το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα: "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάνε, δεν εκβιάζονται. Δε θα διαλέξουν με ποιον θα βουλιάξουν ή με ποιον θα φουντάρουν. Τώρα ξέρουν. Πρέπει να βουλιάξουν εκλογικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να μην βουλιάξει ο λαός. Δεν φοβούνται. Δεν εκβιάζονται. Θα διαλέξουν το δικό τους δρόμο. Το δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα με το ΚΚΕ. Να σκεφθούν οι εργαζόμενοι, όταν θα τους απολύουν ποιους θα βρουν στο πλευρό τους; Μήπως θα βρουν τον ΣΥΝ ή τους οικολόγους; Ενα είναι σίγουρο, μόνο το ΚΚΕ θα είναι στο πλάι τους».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Η αποχή δεν είναι μήνυμα, ούτε αντίσταση. Κάθε ψήφος που χάνεται από το ΚΚΕ είναι ψήφος που δίνει συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κάθε ψήφος που πάει στο ΚΚΕ είναι βόλι ισχυρό στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ψήφος ελπίδας και προοπτικής. Ψήφος αγώνα και αξιοπρέπειας. Ψήφος ασπίδα του λαού. Οι εργαζόμενοι, οι αγωνιστές δεν αδιαφορούν, δεν υποχωρούν, δεν εγκαταλείπουν τη μάχη. Συμμετέχουν στον αγώνα και στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ. Στέκονται με ευθύνη για το σήμερα και το αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ