Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στοχοποιεί το κίνημα για λογαριασμό του κεφαλαίου

Η «ασφάλεια των πολιτών» περνά μέσα από την κατάργηση των διαδηλώσεων, του πανεπιστημιακού ασύλου και το κυνήγι των μεταναστών, είπε χτες ο Κ. Καραμανλής από τα Μέγαρα

Για εντατικοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης και υλοποίηση του προγράμματος των «διαρθρωτικών αλλαγών» μετά τις εκλογές δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά ο Κ. Καραμανλής, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα το αποφασιστικότερο χτύπημα του λαϊκού - ταξικού κινήματος που αντιμάχεται την κυρίαρχη πολιτική.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στα Μέγαρα, εμφανίστηκε στο γνωστό ρόλο του υπεύθυνου και τολμηρού ηγέτη, που «με παρρησία» έχει παρουσιάσει τα «μέτρα που χρειάζονται για την έξοδο από την κρίση», αξιώνοντας μάλιστα συστράτευση και συσπείρωση σε αυτή τη βάση. Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το βαθιά αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησής του, απαρίθμησε ορισμένα οδικά ή άλλα έργα υποδομής που έχουν γίνει στην περιοχή, μακριά από τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Σε άλλο σημείο, για να δείξει την πυγμή του προς τους μετανάστες και το λαϊκό κίνημα, τους εμφάνισε ως απειλή για την «ασφάλεια των πολιτών»! «Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει, να διεκδικεί, να διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί όμως λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν, κάθε μέρα, τους δρόμους των πόλεων και να ποδοπατούν τα δικαιώματα εκατομμυρίων άλλων. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και δε θα συνεχιστεί!», τόνισε και στο ίδιο ύφος συνέχισε για τους άλλους «στόχους», το πανεπιστημιακό άσυλο και τους μετανάστες. «Απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε σε νέα αλλαγή των ρυθμίσεων που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Ασυλο. Δεν μπορεί ο θεσμός αυτός να ταυτίζεται με την παρανομία, την αυθαιρεσία, το έγκλημα», ήταν η χαρακτηριστική φράση, ενώ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να ενισχύσει «σε κάθε γειτονιά την ασφάλεια του πολίτη, με πλήρη εφαρμογή των μέτρων που πήραμε».

Υπαινισσόμενος ακόμα πιο σκληρά μέτρα, συμπλήρωσε: «Ο,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει». Την ίδια πυγμή επιφυλάσσει και για τους μετανάστες: «Απόφασή μας - και την αποδεικνύουμε στην πράξη - είναι να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που εγείρονται από την παράνομη μετανάστευση», τόνισε. Κατά τα λοιπά, επανέλαβε τα γνωστά ψευτοδιλήμματα γύρω από τους δύο μονομάχους, μοιράζοντας διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση θα οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομίας το 2011.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ