Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10478

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ολοι αύριο στις 7.30 μ.μ. στο Θησείο. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Στον πεζόδρομο του Θησείου, η μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το ιταλικό συγκρότημα «Banda Βassotti» («Μπάντα Μπασότι»).


ΣΕΛ.  3

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών προβάλλει γυμνή η πολύχρονη κρατική αδιαφορία και εγκατάλειψη, η κρατική αναισθησία

Είναι απαράδεκτο, το 2009, σε αυτό το χώρο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, να υπάρχουν ελλείψεις, να μην έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματα, να μην ξέρουν πού θα βρουν χρήματα, να φτάνουμε στο σημείο να έχουμε λιγότερα βιβλία για τα παιδάκια που πρέπει να εκπαιδευτούν με το σύστημα Μπράιγ. Κατάσταση η οποία πραγματικά εξοργίζει και αποκαλύπτει το εξής: Η κοινωνική ευαισθησία σταματάει εκεί που αρχίζουν να γεμίζουν τα ταμεία της πλουτοκρατίας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι και οι δυο υπόλογοι. Πρέπει να απαγορευτεί η δράση επιχειρήσεων στον τομέα Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή. Χρειάζεται αγώνας εναντίον της γενικής γραμμής πλεύσης, επειδή την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε γενική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο αγώνας για τις επιμέρους διεκδικήσεις θα έχει αποτελέσματα, μόνο αν εντάσσεται στην πάλη ενάντια στη γενική γραμμή πλεύσης. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα δείξει ότι ο λαός ξεμπερδεύει από τις αυταπάτες επιλογής ανάμεσα στα δυο κόμματα, δείξει ότι είναι αποφασισμένος τώρα να αμυνθεί αποτελεσματικά και να αντεπιτεθεί, σημαίνει ότι ήδη το κίνημα βρίσκεται σε καλύτερες θέσεις. Σήμερα ο πραγματικός αντίπαλος της κυρίαρχης πολιτικής είναι το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7

Εμπόριο ελπίδας

Για «δίκαιη αναδιανομή» μίλησε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Πώς την παρουσίασε; Ενίσχυση της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας που σημαίνει: Συμπίεση μισθών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χτύπημα ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περικοπές δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, εμπορευματοποίηση Υγείας - Παιδείας, απελευθέρωση αγορών. Νέα φοροελάφρυνση του μεγάλου κεφαλαίου. Η αύξηση φορολογίας των μετόχων θα επιστρέφεται πολλαπλάσια από τα κρατικά έσοδα στους ομίλους για επενδύσεις. Επιδοτεί τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος, για νέες θέσεις εργασίας. Υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο που θα «καλύπτουν» τον πληθωρισμό. Δηλαδή, 30 λεπτά την ημέρα. Στον ιδιωτικό τομέα είπε: Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τη ΓΣΕΕ (77 λεπτά υπέγραψε πέρσι), δηλαδή με την ΠΑΣΚΕ, με το ΠΑΣΟΚ! Σύνταξη βασική 500 ευρώ που θα καθορίζει όλες τις συντάξεις, που τώρα καθορίζονται από το μισθό. Αρα, δραστική μείωση των συντάξεων, σύστημα τριών πυλώνων, δηλαδή ανταποδοτική και ιδιωτική για συμπλήρωμα, ανάλογα με το πόσο πληρώνεις. Σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Ψίχουλα που συνδέονται με περιορισμούς στην παροχή (π.χ. όποιος αρνείται θέση εργασίας δε θα παίρνει). Δεν είπε κουβέντα για τους αντεργατικούς νόμους που έχει ψηφίσει η ΝΔ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Ολες οι παροχές εξαρτώνται από τις ανάγκες της δημοσιονομικής σταθερότητας. Εμπόριο άπιαστης ελπίδας.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ