Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10477

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Σάββατο το μαζικό νεολαιίστικο ραντεβού στο Θησείο

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση της νεολαίας, το Σάββατο 19 του Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Θησείο, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει συναυλία με το ιταλικό συγκρότημα Banda Bassotti (Μπάντα Μπασότι).


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ισχυρό ΚΚΕ και από την κάλπη

Σε συγκέντρωση γυναικών στον Πειραιά μίλησε χθες η Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ δίνει ελπίδα, θάρρος, καλλιεργεί μαχητικότητα, εμπνέει ανάταση στο λαό. Το ιδιαίτερο θετικό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ότι στο εργατικό λαϊκό κίνημα υπάρχουν αντιστάσεις, κατά του πολέμου, διεκδικήσεις εργατικές και αγροτικές, κινητοποιήσεις, στο χώρο των ΕΒΕ. Εχουμε ορισμένα αποτελέσματα. Σε συνθήκες κρίσης οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε κάποιες επιχειρήσεις οδήγησαν στην επαναπρόσληψη απολυμένων. Υπάρχουν τέτοιες επιτυχίες, είναι σημαντικές γιατί σε συνθήκες κρίσης δεν υπάρχει εργοδότης που κάνει πίσω. Στην Ελλάδα το δηλητήριο του αντικομμουνισμού δεν είναι τόσο ισχυρό όπως σε άλλες χώρες, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο ιμπεριαλισμός δεν είναι πιο δυναμικός από ό,τι είναι σε άλλες χώρες στην Ευρώπη. Για να υπάρξει κίνημα που αντιστέκεται και επιτίθεται, χρειάζεται πρωτοπορία και μέσα σε αυτή ισχυρή κομμουνιστική πρωτοπορία, διαφορετικά, το κίνημα χάνει την αντοχή του, δυσκολεύεται, αναδιπλώνεται, ενσωματώνεται. Ισχυρό ΚΚΕ θα είναι πολιτικό χτύπημα για την κυρίαρχη πολιτική. Εργατικό λαϊκό πολιτικό χτύπημα. Το κίνημα με περισσότερες δυνάμεις, πιο αποτελεσματικά θα μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.Την άλλη μέρα των εκλογών πρέπει να τρέμει το φυλλοκάρδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να έχουν δυσκολία να εφαρμόσουν τα αντιδραστικά τους μέτρα.


ΣΕΛ.  7   -   10

ΣΕΒ «ευλογεί» ΠΑΣΟΚ

«Απόρησα με τον εαυτό μου, πώς εγώ ένας άνθρωπος του στυγνού κατεστημένου εισχωρώ σε σοσιαλδημοκρατικές απόψεις, όταν διάβασα τη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ "Η στρατηγική της Λισαβόνας και οι προκλήσεις των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα". Γιατί οι απόψεις μας ταυτίζονται. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ακόμα και μία συγχώνευση του ΣΕΒ με το ΙΣΤΑΜΕ και άλλων κοινωνικών εταίρων. Αυτό δείχνει πως έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές. Δείχνει ευρωπαϊκή ωριμότητα. Συμφωνώ απόλυτα». Αυτά είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» (ΙΣΤΑΜΕ) - το επίσημο ίδρυμα μελετών του ΠΑΣΟΚ - στις 22 του Νοέμβρη 2006 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Η Στρατηγική της Λισαβόνας και οι Προκλήσεις των Μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα: Προς μία Νέα Κοινωνική Συμφωνία για Ανάπτυξη με Κοινωνική Συνοχή». Γι' αυτό ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη νέα πορεία θα είμαστε όλοι μαζί». Τη «νέα πορεία», τον «άλλο δρόμο», που προδιαγράφουν οι «ευλογίες» του ΣΕΒ. Μετά τις προχτεσινές συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου με τα επιμελητήρια, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών είπαν ότι τα προγράμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι σε σωστό δρόμο. Πήρε και τα εύσημά τους.



ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Κόλπα στα όρια του γελοίου για την τηλεμαχία

ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ