Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ελπιδοφόρο μήνυμα για την υπερψήφιση του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση της νεολαίας στη Λάρισα μίλησε χτες η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα
Ελπιδοφόρο μήνυμα υπερψήφισης του ΚΚΕ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη στάλθηκε από τη χτεσινή συγκέντρωση της νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα. Ηταν το μήνυμα των αγωνιζόμενων νιάτων που συμμετείχαν με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες, βροντοφωνάζοντας συνθήματα για ισχυρό ΚΚΕ. Με την παρουσία τους δήλωσαν αποφασισμένοι και με την ψήφο τους να ορθώσουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, δίνοντας δύναμη στους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, έδωσαν την υπόσχεση ότι τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα εντείνουν τη μάχη με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στο χέρι, ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Αναπλιώτης, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ. Στην ομιλία της η Μαρία Γαβαλά, αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους οι νέοι πρέπει να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, είπε χαρακτηριστικά:

«Αν είστε νέοι και βιώνετε την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Αν δουλεύετε χωρίς δικαιώματα, αν δε βρίσκετε δουλειά ή αναγκάζεστε να δουλέψετε χωρίς ασφάλιση. Αν είστε παιδιά εργατών, μισθωτών. Αν είστε παιδιά οικογενειών, που ο γονιός σας παλεύει σε ένα μικρομάγαζο για να τα βγάλει πέρα. Αν είστε παιδιά αγροτών - κτηνοτρόφων που βλέπετε ότι ο κόπος όλης της χρονιάς δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει τα στοιχειώδη, την ώρα που τα καρτέλ, οι τράπεζες και τα μονοπώλια πλουτίζουν από τον ιδρώτα σας. Αν είστε εργαζόμενοι μαθητές που το πρωί εργάζεστε και το βράδυ τρέχετε στο σχολείο. Αν είστε σπουδαστές - φοιτητές που αναγκάζεστε να δουλεύετε παράλληλα με τις σπουδές σας, γιατί οι γονείς σας δεν τα βγάζουν πέρα με την ακριβοπληρωμένη Παιδεία της αγοράς. Αν είστε νέοι γονείς που βιώνετε κάθε μέρα το άγχος για το μεγάλωμα των παιδιών σας, με την ακρίβεια, την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους χαμηλούς μισθούς. Αν είστε νέες γυναίκες, άνεργες ή εργαζόμενες, που πρώτες σας κόβουν δικαιώματα, στο όνομα της λεγόμενης "ισότητας". Τότε, έχετε όλους τους λόγους να μιλήσετε μέσα από την κάλπη της 4ης Οκτώβρη, έχετε την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας να τους βγάλετε "κόκκινη κάρτα"»!

Σε άλλο σημείο, τονίζοντας ότι το δίλημμα «ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ» είναι κάλπικο και, ταυτόχρονα, ότι οι νέοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑ.Ο.Σ και τους Οικολόγους, υπογράμμισε: «Στις 4 Οκτώβρη έχετε τη δύναμη, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε τη σωστή ταξικά απόφαση: Τιμωρήστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί παίζουν με τη ζωή σας. Να τους φοβίσετε με τη μόνη ψήφο που φοβούνται: Την ανυπότακτη, την κόκκινη ψήφο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ