Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... ανησυχία και του Ομπάμα

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο και από μία άποψη είναι: Οι ΗΠΑ επί της «κυβέρνησης της αλλαγής» του Ομπάμα, που παραμένουν πρώτες στις πωλήσεις όπλων παγκοσμίως, ανησυχούν τώρα, μετά την πρόσφατη συμφωνία Βενεζουέλας - Ρωσίας για την αγορά όπλων και νέων συστημάτων αεράμυνας, για την πιθανότητα «νέας κούρσας όπλων» στη Λατινική Αμερική και τη «σταθερότητα στο Δυτικό Ημισφαίριο»!

Το πρόβλημα όμως για τις ΗΠΑ σαφώς και δεν είναι γενικά το εμπόριο όπλων που τόσο καλά γνωρίζουν. Το πρόβλημα είναι πρώτον ο προμηθευτής (δηλαδή η Ρωσία) και δεύτερον ο αγοραστής (δηλαδή η μη ελεγχόμενη απ' την Ουάσιγκτον Βενεζουέλα)... Ο ουσιαστικός λόγος της αντίδρασης των Αμερικανών ιμπεριαλιστών είναι γιατί δε θέλουν εμπόδια στα σχέδιά τους για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Λατινικής Αμερικής τόσο γεωστρατηγικά όσο και σε σχέση με την εκμετάλλευση και καταλήστευση του τεράστιου φυσικού της πλούτου.

Αλλωστε, δεν έχει περάσει καλά καλά ούτε βδομάδα απ' την πρόσκληση που έστειλε στρατηγός του Πενταγώνου των ΗΠΑ στους πραξικοπηματίες του Ρομπέρτο Ματσελέτι στην Ονδούρα για συμμετοχή σε στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ στην Κεντρική Αμερική... Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ