Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να μην παραδώσουμε στον αντίπαλο το όπλο της ψήφου

Περιοδεία στα ΕΛΤΑ του Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ
Εχουμε κοινό συμφέρον, κοινό πόνο και κοινή ελπίδα. Πρέπει να βρεθούμε ενωμένοι στην κάλπη με το ΚΚΕ. Η ψήφος είναι όπλο, δεν πρέπει να το παραδώσουμε στους αντιπάλους μας. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους στη νυχτερινή βάρδια του Κέντρου Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι βιώνουν τις επιπτώσεις από την πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Οι τρομερές ελλείψεις προσωπικού, επιχειρείται να «καλυφθούν» με συμβασιούχους εργαζόμενους. Ενώ προ των πυλών βρίσκεται και η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σημείωσε πως το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης και των ταχυδρομείων έχει τεθεί από την ώρα που εμφανίσθηκαν οι ιδιωτικές εταιρείες. Πρόσθεσε πως πλησιάζει η ώρα να δοθούν και τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτες, καθώς η πολιτική τους εκτιμά την παραμονή τους στο δημόσιο ως διαφυγόντα κέρδη για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Τόνισε πως όσοι έλεγαν ότι μπορεί να υπάρξει το δημόσιο και το ιδιωτικό αρμονικά και ανταγωνιστικά μεταξύ τους, είπαν και λένε ψέματα. Και αυτοί είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ.

Προκάλεσε τους εργαζόμενους να θυμηθούν από την πείρα τους πως «όποιος κι αν ήταν στην κυβέρνηση πληρώσανε πολλά». Προειδοποίησε πως «όποιος κι αν έρθει στην κυβέρνηση, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα». Και τους κάλεσε να αποδυναμώσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. «Μπορούμε να τους φοβίσουμε, να τους εμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε», είπε. «Να σπείρουμε το χαμόγελο στα χείλη των εργαζόμενων, την αυτοπεποίθηση την αποφασιστικότητα, την πίστη ότι είμαστε πλειοψηφία, πως ό,τι παράγουμε, ό,τι παράγεται σε αυτόν τον τόπο το δικαιούμαστε ολόκληρο και έχουμε τη δυνατότητα να το διεκδικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ