Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημαγωγία και θράσος

«ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μας έχουν αρπάξει πολλά». Αυτό είναι ένα από τα ...διαφημιστικά μηνύματα του ΛΑ.Ο.Σ. που κοσμεί κεντρικούς δρόμους στη χώρα. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία της ανάλυσης, αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο μήνυμα είναι σχετικά ξεκάθαρο. Αν το αποκωδικοποιούμε σωστά, απευθύνεται στο λαό και επισημαίνει πως τα δύο κόμματα όλα αυτά τα χρόνια τού έχουν αφαιρέσει πολλά και τον έχουν ξεζουμίσει.

Μάλιστα. Αφού λοιπόν έχουν έτσι τα πράγματα, πώς είναι δυνατόν τότε ο ΛΑ.Ο.Σ., με τέτοιου είδους διαπιστώσεις, να ...προσφέρεται με τόσο εκκωφαντικό τρόπο για κυβερνητική συνεργασία είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί επιδιώκει τη συμμετοχή του με ένα από τα δύο κόμματα, για τα οποία λέει ότι «έχουν αρπάξει πολλά»; Θεωρεί τίτλο τιμής τη συμμετοχή του σε μια τέτοιου είδους συνεργασία με ...άρπαγες ή θέλει να συμμετάσχει και αυτό στην αρπαγή του λαού στο πλαίσιο του συμπληρώματός του στον δικομματισμό;

Οπως και να 'χει θέλει πολύ μα πολύ θράσος από τι μια να τους καταγγέλλεις και από την άλλη να επιζητάς - ως άλλη Καλλιρρόη - μαζί τους συμμετοχή στην κυβερνητική κουτάλα.

Οπως θέλει πολύ θράσος, να μιλάς για «αρπαγές» όταν στηρίζεις τις αρπάχτρες, δηλαδή τους επιχειρηματίες. Και έχει δώσει εξετάσεις σ' αυτό, όταν με ανακοίνωσή του στις 16/10/2008 σημείωνε: «Οποιαδήποτε τράπεζα πιστεύει ότι έχει ανάγκη κεφαλαίων, απευθύνεται στην κυβέρνηση ζητώντας το πόσο που θα επιτρέψει τον ελάχιστο κίνδυνο. Η κυβέρνηση ζητά από την εκάστοτε τράπεζα να προβεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που χρειάζεται και η πολιτεία καλύπτει το 100%».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ