Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Το ΚΚΕ εξάντλησε όλα τα περιθώρια

Επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος προς τους δημοσιογράφους της τηλεμαχίας των έξι κομμάτων

Στην απαντητική επιστολή του προς τους δημοσιογράφους της τηλεμαχίας των έξι κομμάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κυρίες και κύριοι,

Αρκετές ημέρες πριν από τον καθορισμό της τηλεμαχίας των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, το ΚΚΕ επανέλαβε συγκεκριμένες προτάσεις του, προκειμένου η τηλεμαχία να φύγει από την πεπατημένη των παράλληλων μονολόγων και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, για να μπορούν οι τηλεθεατές να κρίνουν και να συγκρίνουν τα προγράμματα των κομμάτων, όσο αυτό είναι δυνατό να γίνει μέσα από μία τηλεμαχία.

Οι βασικές προτάσεις μας αφορούσαν στα εξής:

  • Στη διατύπωση κοινών ερωτήσεων σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, με βάση τη θεματολογία που καθόρισε η διακομματική επιτροπή.
  • Στη δυνατότητα κάθε αρχηγού κόμματος να ανταπαντά σε άλλον ή σε περισσότερους, που ο ίδιος θα κρίνει.
  • Στον καθορισμό ενός επιπλέον γύρου ερωτήσεων, κατά τον οποίον οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, πέραν αυτών της θεματολογίας.

Σημειώνουμε επίσης, ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε για την τηλεμαχία, δήλωσε διατεθειμένη να δεχθεί σε ειδική συνέντευξη, δίχως πολιτική εισήγηση, οποιαδήποτε ερώτηση ήθελαν να υποβάλουν οι δημοσιογράφοι. Και αυτό, για να μη θεωρηθεί ότι το ΚΚΕ φοβάται να απαντήσει σε οτιδήποτε.

Οι παραπάνω προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν για μία ακόμη φορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι οι προτάσεις μας λοιδορήθηκαν από ορισμένους δημοσιογράφους κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων, αν και ήταν οι ίδιοι και άλλοι συνάδελφοί σας που στο παρελθόν πολλές φορές - και δικαίως - επέκριναν δριμύτατα και ειρωνεύονταν τη διαδικασία των τηλεμαχιών.

Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες. Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ