Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απανθρωπιά για τους βαριά αναπήρους

Τον Ιούνη του 2004 η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε επισκεφτεί το Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών στο Σκαραμαγκά και μίλησε για το «σοκ και δέος» που της προκάλεσαν οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν εκεί για τους νοσηλευόμενους με βαριές αναπηρίες και τους εργαζόμενους. Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει μέριμνα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για τους ανθρώπους με βαριά αναπηρία, αλλά και για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν κάποιο πάσχοντα. Από τότε και έως σήμερα, τίποτα δεν έγινε γι' αυτούς τους ανθρώπους, απ' τις κυβερνήσεις που κατά τα άλλα φρόντισαν για την εξασφάλιση των υπερκερδών του κεφαλαίου.

Τις επισημάνσεις του ΚΚΕ έρχεται σήμερα να αναδείξει η επίσκεψη, τις προηγούμενες μέρες, των Βοηθών Συνηγόρων του Πολίτη στο Ιδρυμα στο Σκαραμαγκά και το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας, όπου διαπίστωσαν τις τραγικές συνθήκες ζωής και περίθαλψης των νοσηλευόμενων παιδιών και ενηλίκων.

Στις επισκέψεις διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί «η σοβαρή υποστελέχωσή τους, κυρίως σε νοσηλευτές, αλλά και η απουσία του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται ακόμη σε εκτεταμένο βαθμό η καταστολή και η πρόσδεση περιθαλπόμενων στις κλίνες τους, η χρήση ξύλινων κουβουκλίων για τον περιορισμό του αυτοτραυματισμού ή τραυματισμού λόγω αδυναμίας διαρκούς εποπτείας ορισμένων εξ' αυτών και η χρήση καμερών για την παρακολούθησή τους, καθώς δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού για παρουσία σε κάθε θάλαμο». Διαπιστώθηκε ακόμα η επαγγελματική εξουθένωση του λιγοστού προσωπικού που - σε αυτές τις συνθήκες των ελλείψεων - καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρότατα περιστατικά.

Αυτή η πραγματικότητα δε μπορεί απλά να καταγράφεται όμως. Γιατί αυτό κάνουν οι λεγόμενες «ανεξάρτητες» αρχές σαν τον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά μόνον αυτό. Δεν απαιτούν καν την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ούτε θέτουν όρους και προθεσμίες για τη λύση τους. Ετσι το αστικό κράτος δημιουργεί θεσμούς καταγραφής και όχι αντιμετώπισης, ή συμβολής στη λύση προβλημάτων. Η συγκεκριμένη πραγματικότητα σ' αυτό τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, είναι ένας ακόμα λόγος ο λαός να «μαυρίσει» στις επερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοιβαγμένοι οι ψυχικά ασθενείς, σε «ανθρωποφύλακες» μετατρέπονται οι εργαζόμενοι(2022-06-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στα νέα χτυπήματα σε δομές Πρόνοιας(2019-10-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής(2017-10-31 00:00:00.0)
Πυρκαγιά σε παράρτημα του Νοσοκομείου Κατερίνης(2004-01-03 00:00:00.0)
Ανατροπές στο δημόσιο τομέα Υγείας(2002-03-10 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της ντροπής(2001-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ