Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχύει την ανισοτιμία στην προβολή των κομμάτων

Στο δικομματισμό η μερίδα του λέοντος από τα διαφημιστικά πλαίσια, και προειδοποιήσεις ότι θα ενταθεί το κυνήγι της αφισοκόλλησης

Από κοινού οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας, συναίνεσαν στην επιβολή ανισότιμων όρων διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα σε βάρος των υπολοίπων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μερίδα του λέοντος στη χρήση των σταθερών πλαισίων διαφήμισης του Δήμου, καταλαμβάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη Δημοτική Αρχή να δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει το κυνήγι της αφισοκόλλησης, στο όνομα δήθεν της καθαριότητας της πόλης.

Σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι παρατάξεις του δικομματισμού υπερψήφισαν κοινή πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έγινε στη Διακομματική Επιτροπή, με την οποία το 75% της διαφήμισης κατανέμεται στα πέντε κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007 και το υπόλοιπο 25% κατανέμεται ισομερώς στα κόμματα που δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι χώροι διατίθενται ως εξής:

  • ΚΚΕ: Πλατεία Ομονοίας και Δώρου.
  • ΝΔ: Πλατεία Συντάγματος και αρχή πεζοδρόμου Ερμού.
  • ΠΑΣΟΚ: Πλατεία Κλαυθμώνος και τμήμα πεζοδρόμου Κοραή.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Πανεπιστημίου και Π. Γρηγορίου Ε'.
  • ΛΑ.Ο.Σ: Βουκουρεστίου και Σταδίου.
  • Οικολόγοι Πράσινοι: Πεζόδρομος Κοραή προς Μετοχικό Ταμείο.

Σε ψηφοφορία τέθηκε και η πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Διακομματική, σύμφωνα με την οποία οι χώροι διαφήμισης κατανέμονται κατά 50% αναλογικά και κατά 50% επί ίσοις όροις σε όλα τα κόμματα. Την πρόταση ψήφισαν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στ. Λάμπρου στηλίτευσε τη συναίνεση ουσιαστικά του δημοτικού συμβουλίου στην ανισοτιμία που διέπει την προεκλογική μάχη. Τόνισε ότι θα μπορούσε, για παράδειγμα, να τοποθετήσει ο Δήμος μόνιμα πλαίσια, στα οποία αναλογικά και επί ίσοις όροις τα κόμματα θα πρόβαλλαν τις απόψεις τους. Στη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίζουν να ξηλώνουν τις αφίσες, ο σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Μ. Δανδουλάκης θύμισε και ο Δήμος έχει κάνει αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό, όταν έχει σπόνσορες.

  • Σήμερα το μεσημέρι αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Σπύρος Φλογαΐτης, ο οποίος είχε διατελέσει στην ίδια θέση και κατά τις εκλογές του 2007.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ