Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Τιμωρήστε και τους δύο για τα βάσανά σας

Στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ Πειραιά μίλησε χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Στις εκλογές να τιμωρήσετε και τους δύο για τα βάσανά σας». Με αυτά τα λόγια η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, προέτρεψε τους 57 εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΔΕΠΑΠ), που παραμένουν απλήρωτοι πέντε ολόκληρους μήνες, να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας την άμεση πληρωμή τους.

Στους εργαζόμενους δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα καθώς το υπουργείο Πολιτισμού δε δίνει τα χρήματα που χρωστάει σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που υπάρχει από το 1994 ανάμεσα στο δήμο, το υπουργείο και την ΔΕΠΑΠ. Το συνολικό ποσό που οφείλει στην επιχείρηση, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, ανέρχεται στο 1.327.629 ευρώ. Συγκεκριμένα, οφείλει 277.629 ευρώ για το 2006 και από 350.000 για κάθε ένα από τα επόμενα έτη. Το υπουργείο έχει καταβάλει μόνο 50.000 ευρώ ως έναντι για το 2006. Αποτέλεσμα είναι σήμερα με δυσκολία να λειτουργεί και το πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Στη συζήτηση με την αντιπροσωπεία του Κόμματος, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν ότι «πάντα το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό μας». «Είμαστε όχι απλά μαζί σας, αλλά μπροστά στον αγώνα σας», τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και να μην πληρώνονται. «Το 2010, πρόσθεσε, θα ξανάρθουν δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και τότε θα προβάλλουν ως δράση του δήμου τη δική σας δουλειά για την οποία όμως δε σας πληρώνουν».

Στους τραπεζίτες, υπενθύμισε, είχαν 28 δισ. να δώσουν. Οπως έχουν και για τους εφοπλιστές και τις άγονες γραμμές. Για τους 57 εργαζόμενους της ΔΕΠΑΠ δεν έχουν χρήματα; «Οι αγώνες, κατέληξε, φέρνουν αποτέλεσμα. Και γι' αυτό σας καλούμε να στηρίξετε και με την ψήφο σας το ΚΚΕ. Για να μπορεί την επομένη των εκλογών, με μεγαλύτερες δυνάμεις, να είναι μπροστά στους αγώνες και να μπει φραγμός στα χειρότερα που έρχονται σε βάρος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ