Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ψήφος - βόλι στην καρδιά της εκμετάλλευσης

Με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» συζήτησε χτες η Λέττα Μεθωνιού

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου
«Καλούμε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που έχουν αποκτήσει, όλα αυτά τα χρόνια, είτε είναι κυβέρνηση η ΝΔ είτε είναι το ΠΑΣΟΚ, και να μετατρέψουν την πείρα σε ένα βόλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από αυτές τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το κεφάλαιο. Να δώσουν στο κίνημα μια δυνατότητα αντεπίθεσης, να είναι η ψήφος τους στις επερχόμενες εκλογές ένα βόλι στην καρδιά της εκμετάλλευσης, αλλά και ένα όπλο στα δικά τους τα χέρια, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με την ισχυροποίηση του λαϊκού παράγοντα, του εργατικού κινήματος».

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες η Λέττα Μεθωνιού, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ». Η Λ. Μεθωνιού επισκέφτηκε τους περισσότερους χώρους του νοσοκομείου και μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξαρση της «νέας γρίπης», για τις επερχόμενες εκλογές.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις τεράστιες και χρόνιες ελλείψεις προσωπικού (ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων!) που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες αφού το νοσοκομείο λειτουργεί κάθε τέσσερις μέρες ως κέντρο υποδοχής ασθενών που έχουν συμπτώματα γρίπης. «Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα, είναι χρόνιο. Εχουμε επανειλημμένα ζητήσει προσωπικό, αλλά προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να καλύψουν τα κενά», τόνισαν οι εργαζόμενοι. Ειδικότερα για τη «νέα γρίπη» επισήμαναν ότι έγινε μια υποτυπώδης ενημέρωση στο προσωπικό και ότι για την προστασία των εργαζομένων και ασθενών έχουν εξαγγελθεί ημίμετρα.

«Η "νέα γρίπη" αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. Δεν υπάρχει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επαρκής λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να μπορεί να "πατήσει" πάνω σε αυτό κάθε έκτακτο μέτρο και να είναι όσο περισσότερο αποτελεσματικό», υπογράμμισε η Λ. Μεθωνιού και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Υγεία πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο ψήφου, «διότι μετά τις εκλογές είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, και συνεπώς χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ