Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Αισιοδοξεί για τα εμβόλια

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Αρκετά υποσχόμενα», χαρακτήρισε χτες ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (EME) τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε εμβόλια δυτικών φαρμακοβιομηχανιών για τη «νέα γρίπη». Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο, Τόμας Λόνγκρεν, το ανοσοποιητικό σύστημα των εμβολιασθέντων «ανταποκρίνεται ταχύτατα στα εμβόλια», ανεξαρτήτως τύπου, είτε περιέχει βοηθητικά φάρμακα είτε όχι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΜΕ θα γίνει στις 21 του μήνα στις Βρυξέλλες και ότι ενδεχομένως τότε να αποφασιστεί εάν θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κυκλοφορία των εμβολίων της «νέας γρίπης».

Το ίδιο 24ωρο, και οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν έναν στέλεχος του ιού Η1Ν1 που αντιστέκεται στα αντιιικά χάπια «Ταμιφλού». Το στέλεχος απομονώθηκε από δείγμα ασθενή που ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και ανάρρωσε πλήρως από τον ιό.

Τέλος, έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Biotechnology» δείχνει πως ο ιός H1N1 μπορεί να μολύνει τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού πολύ βαθιά στο εσωτερικό των πνευμόνων, γεγονός που συμβάλλει στη δριμύτητα της νόσου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ