Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κολεγιοποίηση» των πανεπιστημίων!

Πολύς ντόρος γίνεται για τις παραιτήσεις πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών ΤΕΙ από την Επιτροπή Αδειοδότησης των Κολεγίων. Ομως, σε αντίθεση με όσους θέλουν να παρουσιάσουν αυτές τις παραιτήσεις ως ...«πράξη αντίστασης» στα κολέγια, οι δηλώσεις κάποιων από τους παραιτηθέντες αποδεικνύουν το αντίθετο. Για παράδειγμα, η επιστολή παραίτησης του καθηγητή Δημητρίου Βασιλείου, που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η ΠΟΣΔΕΠ, λέει μεταξύ άλλων:

«Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να επιτραπεί στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει πρώτα τα ελληνικά δημόσια ανώτατα ιδρύματα να απεξαρτηθούν από τον κρατικό εναγκαλισμό και να εξασφαλίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών τους, με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και στη συνέχεια να αδειοδοτηθούν τα κολέγια».

Δηλαδή, σε απλά ελληνικά... πρέπει πρώτα να «ιδιωτικοποιηθούν» τα δημόσια πανεπιστήμια και μετά να αδειοδοτηθούν τα ιδιωτικά! Αυτό, όμως, δεν είναι αντίσταση στα κολέγια, αλλά ...«κολεγιοποίηση» όλων των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ