Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ... διαπραγματευτής

Λάβρος κατά του «αίσχους των καρτέλ», που ...κερδοσκοπούν «ανεξέλεγκτα» στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών, εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, στο λεγόμενο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Ολυμπία, «δείχνοντας» ως βασική αιτία της δράσης των «κερδοσκόπων», την «ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Προηγούμενα είχε καταγγείλει ξανά την κυβέρνηση, επειδή, όπως είπε, δεν διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες, υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών, όπως επίσης και για «κακοδιαχείριση» της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, θα διαπραγματευτεί «σκληρά», όπως επίσης και ότι θα «αξιοποιήσει» τις «δυνατότητες» που παρέχει η ΚΑΠ της ΕΕ.

Είναι εμφανής η επιδίωξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να αθωώσει στα μάτια της φτωχομεσαίας αγροτιάς την ουσία της ΚΑΠ, βάσει της οποίας συγκροτήθηκαν, λειτουργούν και θησαυρίζουν τα καρτέλ, πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Αυτή η ΚΑΠ, που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ως κυβέρνηση το 2003 και η ΝΔ εφάρμοσε στη συνέχεια, αποθρασύνει τους εμποροβιομήχανους, παρέχοντάς τους το δικαίωμα να εκβιάζουν τον Ελληνα μικροαγρότη και μικροκτηνοτρόφο, να «ρίξει» τις τιμές των προϊόντων του κάτω και από το κόστος παραγωγής.

Ποια «σκληρή διαπραγμάτευση» θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες αύριο, που δεν έκανε το 2003 ως κυβέρνηση, για να εμποδίσει τους εμποροβιομήχανους να εισάγουν αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, από χώρες με πολύ χαμηλότερο κόστος παραγωγής; `Η να μονοπωλούν την αγορά τροφίμων όμιλοι σαν τη «ΦΑΓΕ» και τη «ΒΙΒΑΡΤΙΑ»; Καμία φυσικά, αλλά το κρύβει ο πρόεδρός του. Γιατί η «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, προσώπων, προϊόντων και υπηρεσιών είναι ο πυρήνας της ευρωενωσιακής πολιτικής, με την οποία το ΠΑΣΟΚ δηλώνει απόλυτη ταύτιση και πλήρη αποδοχή. Οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» που υπόσχεται δεν είναι τίποτα περισσότερο, από το χιλιοπαιγμένο επικοινωνιακό «τρικ», των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ανεξαρτήτως χρώματος, που απλώς επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο, απέναντι στη φτωχομεσαία αγροτιά, σε βάρος της οποίας έχουν συνυπογράψει το οριστικό της ξεκλήρισμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ