Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στοχοπροσήλωση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

«Λυμένα χέρια» για να προχωρήσει δίχως χρονοτριβές στο νέο γύρο της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης επιδιώκει ο πρωθυπουργός

«Νομιμοποίηση» για να εξαπολύσει νέο γύρο άγριας αντιλαϊκής επίθεσης αξιώνει μέσα από τις εκλογές ο Κ. Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσει τη νωπή λαϊκή εντολή για να πλήξει το λαϊκό - ταξικό κίνημα που ορθώνει το ανάστημα στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Το μήνυμα αυτό έστειλε κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε χτες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα». Χρειάζεται νωπή εντολή για να προωθηθούν οι «διαρθρωτικές αλλαγές», υποστήριξε, αποσαφηνίζοντας πώς θα χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη υφαρπαγή της λαϊκής εντολής: «Το σύνολο της πολιτικής χρειάζεται μια ηρεμία, ένα πολιτικό κλίμα το οποίο δεν θα είναι γεμάτο οξύτητες, δεν θα είναι γεμάτο διεκδικήσεις, δεν θα είναι γεμάτο εντάσεις και διαμαρτυρίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα»...

Επανέλαβε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να προωθήσει μετά τις εκλογές. Πέρα από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στις μόνιμες διαρθρωτικές αλλαγές που σαρώνουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα: «Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις, με τα βαρέα και ανθυγιεινά στο ασφαλιστικό και βεβαίως τα ζητήματα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τις άλλες διαρθρωτικές αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά. Καυχήθηκε μάλιστα ότι ήδη έχει ξεκινήσει πολλές από αυτές ή είναι στα πρόθυρα να ξεκινήσουν, αναφέροντας το παράδειγμα της υλοποίησης της οδηγίας Μπολκενστάιν. «Να ξέρετε ότι ήδη την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη μετεξέλιξη της περίφημης Οδηγίας Μπολκενστάιν ήδη την έχουμε κατατεθειμένη στη Βουλή. Εχει ξεκινήσει αυτό για να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει να χαθεί χρόνος σε βάρος των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, κάνοντας μάλιστα αυτοκριτική επειδή καθυστέρησε και δεν έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο παρελθόν. «Δεν μπορούμε και δε νοείται πλέον να χάνουμε χρόνο», τόνισε και συμπλήρωσε με νόημα: «Εάν χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο είναι μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο να προωθήσουμε πράγματα τα οποία ενίοτε δημιουργούν αντιδράσεις, αλλά είναι σωστά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο της «Ζήμενς», ο πρωθυπουργός επανέφερε το θέμα της αποκλειστικής χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Ξέρετε καλά ότι είμαι θιασώτης της άποψης η συνολική χρηματοδότηση των κομμάτων, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το δημόσιο ταμείο», είπε. Αθώωσε πλήρως την εμπρηστική πολιτική που ευθύνεται για την «εξαφάνιση» των δασών, δε διέκρινε κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανισμού πυρόσβεσης και το μόνο ζήτημα που εξετάζει είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε να υπάρξει «γρήγορη προειδοποίηση μέσα στο δάσος».

Εν κατακλείδι, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να βρει κάποιες διαφορές ουσίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε παράθυρο ανοιχτό για συνεργασία λέγοντας «θα μπορούσε θεωρητικά κανείς να πει, αν βρεθεί ένας κοινός τόπος πλεύσης». Αντίθετα απέκλεισε κάθε συζήτηση για συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ υπογραμμίζοντας ότι «με το ΛΑΟΣ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Είναι ζήτημα αρχής για μένα». Κατά τα λοιπά επανέλαβε ότι θα μείνει αρχηγός στη ΝΔ αν χάσει τις εκλογές με την «αυτονόητη προϋπόθεση» ότι θα τον θέλει ο κόσμος της παράταξης...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ