Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να ενισχυθεί η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά, πραγματοποίησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Σπ. Χαλβατζής μιλάει στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Ο Σπ. Χαλβατζής μιλάει στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας και, με όρθιο το κεφάλι να πάνε στην κάλπη, ενισχύοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε, χτες στο χώρο. Οι εργαζόμενοι μπορούν, είπε, να «κοντύνουν» τη δύναμη των κομμάτων της ολιγαρχίας, να τα δυσκολέψουν να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα.

Μαζί του ήταν και ο Απ. Βλασίδης, εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, που τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ΚΚΕ, ως εγγύηση για την ενίσχυση του εργατικού, λαϊκού κινήματος. «Δεν μπορούν τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου να ζητάνε από εμάς τους εργαζόμενους, καινούριες θυσίες», είπε, προσθέτοντας ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο οι εργαζόμενοι θα μπορούν από καλύτερες θέσεις να αποκρούουν τα επερχόμενα, νέα, αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να προβάλλουν επιθετικά τις διεκδικήσεις τους.

Ο Σπ. Χαλβατζής, υπογράμμισε, ότι μετά τις εκλογές επέρχεται νέα αντιλαϊκή επέλαση, ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο πλούτο, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, ακόμη πιο «σφιχτή» πρόσδεση της χώρας στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά μπορεί να τους βάλει «φρένο», τόνισε, να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεσή τους. Αν οι εργαζόμενοι, συνέχισε, κάνουν σήμερα το βήμα να ενισχύσουν στην κάλπη το ΚΚΕ, μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να κάνουν το άλμα, αύριο.

Ο παραγόμενος πλούτος, είπε, σήμερα είναι πολλαπλάσιος από τα προηγούμενα χρόνια. Ομως αυτός ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος, συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια. Το πρόβλημα δε λύνεται με μια ανακατανομή, να πάρει λίγα παραπάνω «ψίχουλα» ο λαός. Ωριμάζουν οι συνθήκες για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που συσσωρεύει όλο και περισσότερα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, κέρδη που είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργαζομένων, τα οποία τα προσπορίζεται μια πολύ μικρή μερίδα της κοινωνίας, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ