Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Με τη γλώσσα τραπεζιτών και βιομηχάνων

Παραλειπόμενα από τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ

Η αλήθεια είναι ότι ο Κ. Καραμανλής στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, είπε μόνο μία αλήθεια. Την αλήθεια της άρχουσας τάξης που υπηρετεί. Οτι δηλαδή την κρίση θα πληρώσουν, πάση θυσία, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σε όποιον έκανε τον κόπο να ακούσει τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ - πέρα από τα εσωκομματικά που αν και δεν ενδιαφέρουν τις λαϊκές μάζες απασχόλησαν δυσανάλογα τη συνέντευξη Τύπου - ο πρωθυπουργός επί της ουσίας της οικονομικής πολιτικής μίλαγε με τη «γλώσσα» των τραπεζιτών και των μεγαλοβιομηχάνων.

* * *

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφερε για να δικαιολογήσει τους κρουνούς κρατικής στήριξης προς τις τράπεζες διεθνώς. «Αν πέρσι τον Οκτώβρη μετά τη Lehman Brothers, γινόταν ένα domino effect (σ.σ. αλυσιδωτές επιπτώσεις) και πέφτανε άλλες πέντε μεγάλες τράπεζες, θα είχαμε πάει πίσω στη λίθινη εποχή(!). Οχι εμείς, όχι η Ελλάδα. Η παγκόσμια οικονομία. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτή την αλήθεια πρέπει να την αναγνωρίζουμε»(!), αποφάνθηκε. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αν τα ζόρια μεγάλωναν για τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς και την κερδοφορία τους, η ανθρωπότητα θα γύριζε στην εποχή των σπηλαίων. Το δίλημμα, δηλαδή, για την ανθρωπότητα είναι «λίθινη εποχή ή καραμπινάτη καπιταλιστική βαρβαρότητα».

* * *

Μετά από τέτοια «επιχειρήματα», ήταν αναμενόμενο να καταφύγει στην κινδυνολογία και στους αφορισμούς. «Αν δεν πάρουμε τώρα τα (αντιλαϊκά) μέτρα, θα πάρουμε ακόμα χειρότερα αργότερα» ήταν το επιχείρημά του, αποδεικνύοντας ότι για το κόμμα του η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος. Γι' αυτό και όλη η συνέντευξη Καραμανλή εξέπεμπε το μήνυμα: «Ψηφίστε με γιατί σας λέω την σκληρή αλήθεια και έχω τη βούληση και την αποφασιστικότητα να επιβάλω τα επώδυνα, πλην αναγκαία, αντιλαϊκά μέτρα», προαναγγέλλοντας καινούριες μαύρες μέρες για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

* * *

Πάντως ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς του και με το λαό στην περίπτωση που δεν στηρίξει και ψηφίσει υπέρ των ...αντιλαϊκών πολιτικών. Στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε τι θα γίνει «αν δεν εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές», έδωσε την εξής απάντηση: «Νομίζω θα είναι μία πολύ λάθος απόφαση του ελληνικού λαού»(!). Αθελά του, έδειξε το δρόμο που έχει συμφέρον να ακολουθήσει ο λαός στην κάλπη. Ο,τι φοβάται το κεφάλαιο και τα κόμματά του, είναι καλό για το λαό. Γι' αυτό, «μαύρο» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ισχυροποίηση του ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ