Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10470

35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αύριο ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κόντρα στην αυτοδυναμία ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ
  • Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατότητα του λαού να απαντήσει, να αντεπιτεθεί, να νικήσει στην πορεία
  • Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με φορείς και κατοίκους της Ασσήρου. Ομιλία σε εκδήλωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ» στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» (φωτ.)

«Στην αυτοδυναμία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ο λαός πρέπει να κατακτήσει τη δική του αυτοδυναμία. Να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, στον εκφοβισμό, στο ψέμα και στην παραπλάνηση. Και πριν απ' όλα να σκεφτεί ότι τα άδεια ταμεία, τα ελλείμματα, δεν οφείλονται σε αυτόν. Τα άδειασε η πλουτοκρατία, τα άδειασε η πολιτική των κυβερνήσεων, η οποία πάνω απ' όλα βλέπει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να σταθούν αυτοδύναμα με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακριβώς αυτό το πράγμα: Δυνατότητα του λαού να απαντήσει, να αντεπιτεθεί, να νικήσει στην πορεία».


ΣΕΛ.  3,    6  -  7

Καμιά σχέση με το λαό

Ο ανταγωνισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γίνεται για το ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η ΝΔ θεωρεί ότι είναι ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων του, μπορεί καλύτερα να επιβάλει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εξάγγειλε στη ΔΕΘ. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να περάσει αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις εξασφαλίζοντας λαϊκή συναίνεση στην πολιτική του κεφαλαίου, άρα καλύτερα. Αυτή η αντιπαράθεση είναι ξένη, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονται στην αντιμετώπιση των δημοσίων ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους. Ποιος έχει καλύτερη εισπρακτική πολιτική, «δίκαιη» φορολογική πολιτική. Κουβέντα όμως για φοροαπαλλαγή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μιλάνε για χτύπημα της φοροδιαφυγής, αλλά δε θα βάλουν 45% φορολογία στο κεφάλαιο. Που του έδωσαν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις για έργα που τα εκμεταλλεύεται κερδοσκοπώντας. Αυτά δημιουργούν ελλείμματα, δημόσιο χρέος. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν πολιτική επιδοτήσεων ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις, ανασφάλιστης δουλειάς με «Στέιτζ» κλπ. Τα ταμεία του κεφαλαίου είναι γεμάτα. Και γι' αυτούς τους λόγους ο λαός να τους αποδυναμώσει ενισχύοντας το ΚΚΕ.



«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Χρόνιες ανεπάρκειες δημιουργούν αυξημένες δυσκολίες

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ζητούν ουσιαστική προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  14
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αγωνιστικός συναγερμός για τα προβλήματα των σχολείων

ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ