Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Αντιπαράθεση επί της ουσίας

Δ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Διάβασα προσεκτικά τη χτεσινή ανακοίνωσή σας σχετικά με το debate και μιας και το θίξατε. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Επειδή όλοι θυμόμαστε ότι αυτό το πράγμα είναι παράλληλοι μονόλογοι. Πρώτον, πώς θα αντιδράσετε εσείς ως πρόεδρος κόμματος, γραμματέας κόμματος, στην περίπτωση που συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δύο αρχηγοί, να πάνε σε ένα debate μόνοι τους, οι δυο τους, και έχουν λόγους να το κάνουν προφανώς, και πώς θα αντιδράσετε στην περίπτωση που τελικά αποφασίσουν να κάνουν πάλι ένα debate όπως τα προηγούμενα, που δεν απέδωσε σε τίποτα.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι δε θα χαλάσουμε και πολύ φαιά ουσία να ασχολιόμαστε με το debate. Τώρα ασχολιόμαστε με άλλα πράγματα. Οταν θα έρθει εκείνη η ώρα, θα ασχοληθούμε. Βεβαίως τοποθετηθήκαμε. Σιγά να μην καθόμαστε όλη μέρα να ασχολιόμαστε με το debate και να κάνουμε παρεμβάσεις. Κάναμε μία παρέμβαση για να ξέρουν τι λέμε. Γιατί είμαστε αντίθετοι στην αντιπαράθεση μόνο μεταξύ τους. Γιατί θέλουν να περάσουν την άποψη στο λαό ότι, «κοίταξε, ψηφίζεις για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός»...

Οχι κύριοι. Ψηφίζεις και διαμορφώνεις συνολικό συσχετισμό δύναμης. Και βεβαίως θα προκύψει κυβέρνηση. Σιγά μη δεν προκύψει. Ψηφίζεις, καθορίζεις ποιος θα είναι κυβέρνηση, ποιος θα είναι αντιπολίτευση, τη δύναμη των κομμάτων. Και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δυο πολιτικές. Καθαρά πράγματα.

Επομένως, εμείς δε συμφωνούμε στο να γίνει αυτό με τους δύο. Τουλάχιστον δε θα έχουν τη δική μας συναίνεση και ανοχή. Αμα το κάνουν, το κάνανε.

Και δεύτερο: Εμείς λέμε ότι σε ένα debate, οι ερωτήσεις πρέπει να είναι θέσεις πάνω σε προβλήματα, κοινές ερωτήσεις για όλους, όπου ο καθένας θα απαντήσει βέβαια απ' τη σκοπιά της δικής του θέσης. Αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί δηλαδή τον έναν να τον ρωτάς ένα θέμα και τον άλλο το άλλο. Θα μου πείτε, ναι, αλλά κάθε κόμμα έχει και μία ιδιαιτερότητα. Και ας πούμε θέλουμε το ΣΥΡΙΖΑ να τον ρωτήσουμε γιατί στο debate είναι ο Α ή ο Β. Οχι κύριε. Το debate δε γίνεται για τις ιδιαιτερότητες των κομμάτων, ούτε για να βγάλει ο κάθε δημοσιογράφος τα απωθημένα του με τον αρχηγό ενός κόμματος. Debate είναι, «τι λέτε για την ανεργία», «τι λέτε για τα ασφαλιστικά»... τι λέτε για εκείνο, τι λέτε για το άλλο. Τους καλείς στο κάτω κάτω, όλη τη μέρα θα έχουμε αυτά τα πάνελ, και τους ρωτάς.

Πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι στο ΚΚΕ θα ασχοληθούμε με το debate, μόλις αποφασιστεί ότι θα γίνει. Λέμε το εξής πράγμα: Οχι μόνο δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτα, αλλά, είναι αυτό που λέμε πριμοδοτεί την αηδία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνο και αντιδραστικό το νομοσχέδιο, δεν βελτιώνεται, απορρίπτεται(2024-01-24 00:00:00.0)
Στην κάλπη να συναντηθεί η αμφισβήτηση για την ΕΕ με το ΚΚΕ(2019-05-23 00:00:00.0)
Να τελειώνουμε με τη συζήτηση για τα «ντιμπέιτ»(2012-04-28 00:00:00.0)
Το δίκιο...(2010-05-14 00:00:00.0)
Μονομαχία για ...δυο(2004-02-20 00:00:00.0)
Αυθόρμητη συμμετοχή...(2004-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ