Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
Να μην πέσουν οι εργάτες στην παγίδα

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν! Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να δεχτούμε τα διάφορα διλήμματα που θα μας βάλουν. Ο φόβος της ακυβερνησίας είναι μόνο φόβος των μεγαλοεργοδοτών. Οι εργάτες δεν έχουν κανένα λόγο να επιζητούν ισχυρές κυβερνήσεις που μόνο τους μέλημα θα είναι "να μας αλλάξουν τα φώτα"», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σάκης Βαρδαλής.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα. Να δίνουν καθημερινά την απάντησή τους στους αγώνες, στην οργάνωση, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, αλλά και στην κάλπη στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η καταδίκη των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ένα από τα ισχυρά μας όπλα. Και, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την άνοδο και τον προσανατολισμό των αγώνων της εργατικής τάξης. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Προϋποθέτει την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, τη μετατροπή των βασικών μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία και τη σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας. Γι' αυτό δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, αν δεν συνδεθούν με την ανασύνταξη του κινήματος για αντεπίθεση, αν δε δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στο δικομματισμό».

«Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να ξεπεράσουμε και εμπόδια που βάζουν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Κυβέρνηση - βιομήχανοι - εφοπλιστές και τραπεζίτες στηρίζουν τις ελπίδες τους για «κοινωνική συναίνεση» και «εργασιακή ειρήνη», στη στάση και το ρόλο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αγώνας με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Αυτή είναι η απάντησή μας στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που βάζουν ως κριτήριο τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων». «Βάζουμε στόχους και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές μας ανάγκες. Στέλνουμε μήνυμα ταξικής αξιοπρέπειας, αγωνιστικής συνέπειας και σιγουριάς για καλύτερο αύριο» κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ