Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στοχευμένο φούντωμα της εκλογολογίας

Η προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που από κοινού προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κρύβεται κάτω από τον κουρνιαχτό που συντηρούν

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φορούν τις μάσκες του αποπροσανατολισμού και προσπαθούν με την εκλογολογία να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φορούν τις μάσκες του αποπροσανατολισμού και προσπαθούν με την εκλογολογία να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις
Το αποπροσανατολιστικό κλίμα της εκλογολογίας φροντίζουν να συντηρούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, καθώς την ίδια στιγμή προωθούν από κοινού το νέο κύκλο «διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων» που τσακίζει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Πρώτης τάξης ευκαιρία για την υποδαύλιση της εκλογολογίας αποτελεί η νέα φουρνιά των δημοσκοπήσεων, που βγήκαν στον αέρα μόλις ένα μήνα μετά την έκφραση της ετυμηγορίας του λαού στις ευρωεκλογές.

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ έχουν αναγορεύσει σε βασικό «πεδίο» αντιπαράθεσης και διασταυρώνουν τα ξίφη τους γύρω από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με αφορμή και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, που στην αιχμή του δόρατος έχει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, η εργάσιμη βδομάδα των τεσσάρων ημερών, η παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με αιχμή τις γυναίκες στο Δημόσιο, η νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά νοικοκυριά, το «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, η εφαρμογή νέου μισθολόγιου στο δημόσιο τομέα, οι ιδιωτικοποιήσεις πρώην ΔΕΚΟ με τελευταία τη χτεσινή απόφαση για ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, επιχειρείται να περάσουν σε «δεύτερο πλάνο». Η βασική επιδίωξη είναι να καλλιεργηθεί κλίμα μοιρολατρίας και υποταγής στους εργαζόμενους απέναντι στις επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής του ευρωμονόδρομου, που στηρίζονται από τα κόμματα διαχειριστές του.

Στο επίπεδο της δικομματικής κοκορομαχίας, η μεν κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι στις προθέσεις της να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ενώ δεν κρύβει ότι θέλει να τις αποφύγει και το Μάρτη, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων αρκετά κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι «θα ήταν καθαρή αυτοκτονία να πάει ο Κ. Καραμανλής σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο», αλλά το ενδεχόμενο αυτό διατηρείται ανοικτό, με ορισμένους μάλιστα να θεωρούν ότι ενισχύει το σενάριο του «εκλογικού αιφνιδιασμού».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου είχε δηλώσει σε συνέντευξή του την περασμένη βδομάδα ότι «εθνικές εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή, από τη στιγμή την οποία ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δε συναινούν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δε δίστασε να εμπλακεί και υποδαυλίσει την εκλογολογία, αρνούμενος, από τη Μαδρίτη όπου συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογό του, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. «Οχι, δεν είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Εξίσου στοχευμένα παίζει στο παιχνίδι της εκλογολογίας και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές είναι απαραίτητες «για να αλλάξει σελίδα η χώρα», όπως υποστήριξε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και τις δημοσκοπήσεις για να «νομιμοποιήσει» το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβρη και στη συνέχεια να υποστηρίξουν από κοινού τον Καρ. Παπούλια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αρα, λοιπόν, εμείς είμαστε απολύτως καθαροί, η θέση μας είναι πεντακάθαρη από την αρχή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, γιατί πιστεύουμε ότι οι Ελληνες πολίτες αντιλαμβάνονται απολύτως γιατί ακριβώς παίρνουμε αυτή τη θέση», υποστήριξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανέρχεται το παλιότερο καθεστώς(2009-07-10 00:00:00.0)
«Βομβαρδισμός» δημοσκοπήσεων(2009-05-12 00:00:00.0)
Προετοιμασία για «κάθε ενδεχόμενο»(2009-01-29 00:00:00.0)
Διαψεύδει, αλλά προετοιμάζεται για εκλογές(2009-01-14 00:00:00.0)
Νέα «επεισόδια» στο σίριαλ(2004-09-09 00:00:00.0)
ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΣΑΦΕΙΑ εκλογολογίας και αποπροσανατολισμού(1996-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ