Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προετοιμασία για «κάθε ενδεχόμενο»

Εμφανείς γίνονται μέρα με τη μέρα οι προετοιμασίες του κυβερνώντος κόμματος για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, παρά τις επίσημες διαψεύσεις και τις προσπάθειες να διασκεδαστεί η εκλογολογία.

Με προκάλυψη την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές εντείνονται οι προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, καθώς η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή μέσα στους σχεδιασμούς του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα με την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού και ο κρατικός μηχανισμός φουλάρει ώστε να μοιραστούν όσες παροχές - ψίχουλα γίνεται, ώστε να γίνει κατορθωτό το κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν παραδεχτεί κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη, ανάλογα με το κλίμα που θα έχει τότε διαμορφωθεί. Προς το παρόν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι τα «ψίχουλα» και οι διάφορες χαριστικές ρυθμίσεις που καθημερινά σχεδόν εξαγγέλλονται, δεν έχουν σχέση με τους σχεδιασμούς της για πρόωρες εκλογές, αλλά αποτελούν «δέσμευσή» της και μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης...

Ομως στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους γιατί τα «μέτρα» αυτά φέρνουν αποτελέσματα και «η ψαλίδα κλείνει»... «Η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ κλείνει και αυτό το διαπιστώσαμε αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, στις δημοσκοπήσεις που έγιναν», διαπίστωσε περιχαρής (στον «Αλφα 9,89») ο Λ. Ζαγορίτης, αποφεύγοντας να διαψεύσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες. «Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε ευρωεκλογές τον Ιούνιο και είναι η μόνη σταθερά, όλα τα άλλα είναι σενάρια και ενδεχόμενα», είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια την ίδια στιγμή προσπαθούν να θολώσουν τα νερά υποστηρίζοντας ότι όλα γίνονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει αυτή τη δύσκολη ώρα είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα και τους πολίτες, τους ασθενέστερους οικονομικά, που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες», ισχυρίστηκε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο απ' αυτό που απαιτούσε η κοινωνική δικαιοσύνη και αυτό δε συναρτάται με τις εκλογές». Δε «βλέπει» πρόωρες εκλογές ο Δημ. Σιούφας, ο οποίος μετά από συνεργασία που είχε χτες με τον Κ. Καραμανλή, στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι η εκλογολογία έχει ξεκινήσει από τις 18 Σεπτέμβρη του 2007. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το άφησε ορθάνοιχτο: «Είμαι σταθερά εναντίον κάθε κίνησης πρόωρων εκλογών, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει ούτε το momentum, ούτε έχω τη δυνατότητα να βλέπω από ψηλά όλο τον ορίζοντα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ